GERİ

A New School Imagination After Disasters: Adapazarı ENKA Schools

 Registration is closed for this event

Mart 14, 2023

Saat: 20:00-22:00

 

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 şehri etkileyen depremin ardından en çok konuşulan gündemlerden biri de eğitim. Eğitim alanında neler yapılabileceği, okulların afetin etkileriyle baş etmedeki gücü ve önemi, afet bölgesindeki eğitim ihtiyaçlarına doğru yaklaşım ve modellerle yanıt verme üzerine birçok tartışma yaşanıyor. Tam da böyle bir ortamda herkesi, 1999 Marmara Depremi’nin ardından depremden etkilenen çocuklara ücretsiz ve nitelikli eğitim ve barınma imkânı sağlamak amacıyla kısa süre içerisinde kurulan ve hâlâ eğitim faaliyetlerini sürdüren Adapazarı ENKA Okulları deneyimini konuşmaya çağırıyoruz. 


14 Mart Salı akşamı 20:00-22:00 saatleri arasında 1999 Marmara Depremi’nden günümüze Adapazarı ENKA Okulları’nda öğretmenlik ve yöneticilik yapmış olan Adapazarı Özel ENKA Ortaokulu Müdürü Tuğba Özden ve Radyo Sunucusu ve Eğitmen Emre Turhan’ın katılımıyla afetin ardından umut ve ilham veren eğitim modellerini ve süreçlerini konuşacağız.

 

Etkinliğe kayıt olmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butonundan kayıt yaptırabilirsiniz.

 

tu%C4%9Fba%C3%B6zden.png

Tuğba Özden Hakkında

1999 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim ve Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 1999 Marmara Depremi’nin ardından Adapazarı Özel ENKA Okullarında Beden Eğitimi Öğretmeni olarak göreve başladı. Aynı kurumda bölüm başkanlığı, lise müdür yardımcılığı görevini yerine getirdi. 2008-2017 yılları arasında Öğretmen Akademisi Vakfı’nda kısmi zamanlı eğitmenlik yaptı. Çağdaş Drama Derneği’nin Yaratıcı Drama Liderliği Programını tamamladı. 2012 yılından beri Adapazarı Özel ENKA Ortaokulu Müdürü olarak görevine devam etmektedir.

 

emretyrhan.png

Emre Turhan Hakkında

16 Şubat 1983’te İzmir’de doğdu. 2004 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme ve Oyunculuk bölümlerinden mezun oldu. 2003-2011 yılları arasında Adapazarı ENKA Okulları’nda Tiyatro Eğitmeni olarak çalıştı. Bu süreçte yönettiği oyunlarla Tiyatro Kulübü, çeşitli ulusal festivallerde En İyi Oyun, En İyi Dramaturji, En İyi Kostüm, En İyi Dekor ve Jüri Özel Ödülü kategorilerinde ödüller kazandı. 

2013-2015 yılları arasında, İskender Savaşır ve Zeynep Atbaşoğlu’ndan Psikanaliz Eğitimi aldı. 2014 yılında Ege Üniversitesi’nde Marka Yönetimi Yüksek Lisansı’na başladı. Aynı yıl, Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin (DESEM) açtığı Öğrenci Koçluğu Eğitimi’ni tamamladı. 2017 - 2019 yılları arasında TEVİTÖL ve İtalyan Lisesi’nde Tiyatro ve Radyo alanlarında ders verdi. 2016’dan bu yana Number 1 FM, Metro FM, Süper FM ve Virgin Radio gibi radyolarda sunuculuk yapmaktadır.

 

Fulden%20Ergen%20-%20moderato%CC%88r%20.png

Fulden Ergen Hakkında

ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2012 yılında mezun olan ve aynı okulda Mantık ve Bilim Felsefesi’nde yan dal programını tamamlayan Fulden, bir dönem Almanya Marburg’daki Philipps Üniversitesi’nde siyaset bilimi eğitimi gördü. 2013 yılında, 300’e yakın sivil toplum örgütünün Türkiye’de denge ve denetleme sisteminin sağlanması için bir araya geldiği Denge ve Denetleme Ağı’nda Dijital İletişim Koordinatörü olarak çalışmaya başladı. 2016 yılında İsveç’teki Uppsala Üniversitesi’nde başladığı “Dijital Medya ve Toplum” yüksek lisans programını 2018’de tamamladıktan sonra, Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibe İletişim Koordinatörü olarak katıldı. Halen Öğretmen Ağı İletişim Danışmanı olarak çalışmaktadır.

AB Sivil Düşün Programı'nda bağımsız değerlendirici olarak görev almanın yanı sıra, yine Sivil Düşün Programı aracılığıyla sivil alandan çeşitli aktörlere iletişim, proje ve kapasite geliştirme alanlarında uzmanlık desteği sunuyor.

 

When
2023-03-14 20:00 through 22:00
Location
Çevrimiçi
╲╱