GERİ

Education and Solidarity Practices in Times of Crisis

 Registration is closed for this event

Şubat 22, 2023

Saat: 20:00-21:30

 

Yaşanan Gaziantep-Kahramanmaraş Depremleri sonrasında, toplumsal dayanışmanın gücü ve önemini bir kez daha hatırlıyoruz. Birbirimizden ve deneyimlerimizden güç almanın çok önemli olduğu bu günlerde; Öğretmen Ağı olarak sizleri, kriz zamanlarında eğitim pratiklerimizi ve dayanışma hallerimizi konuşmaya ve birlikte tartışmaya davet ediyoruz.

 

Öğretmen Ağı Genel Koordinatörü Buket Sönmez moderasyonunda, Değişim Elçisi ve Okul Psikolojik Danışmanı Banu Yücetaş, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Araştırmacı Ayşe Beyazova, Bir Arada Yaşarız Eğitim ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı Genel Koordinatörü Ferhat Kentel ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü sosyolog Kenan Çayır’ın konuk olacağı etkinlikte sahadan deneyimleri, uygulama önerilerini konuşacak, katılımcıların kendi deneyimlerini duyacağız. 

 

22 Şubat 2023 Çarşamba günü 20:00’da gerçekleşecek etkinliğe kayıt yaptırmak için lütfen aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butonundan kayıt yaptıralım.

 

22 Şubat’ta görüşmek üzere!

 

 

aysebeyazova.png

Ayşe Beyazova Hakkında

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Bilimleri doktora programını 2017'de tamamlayan Ayşe Beyazova daha önce Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku'nda yüksek lisans yapmıştır. Daha önce Toplum Gönüllüleri Vakfı'nda ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi'nde çalışmış olan Beyazova Birimin kuruluşunda ve koordinasyonunda rol almıştır. 2008-2016 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çocuk hakları, sivil toplum ve eğitime ilişkin çeşitli dersler vermiştir. Çalışma alanları çocuk hakları eğitimi, çocuk katılımı ve kapsayıcı eğitim'dir. 2016 yılından beri çeşitli sivil toplum kuruluşları ve akademik kurumlarda araştırma ve eğitim odaklı çalışmalar yürütmektedir. Ekim 2022'den beri İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Araştırma Uygulama Merkezi'nde araştırmacı olarak çalışmaktadır.

 

banuy%C3%BCcetas.png

Banu Yücetaş Hakkında

Öğretmen Ağı Değişi Elçisi olan Yücetaş, Çukurova Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden 2000 yılında mezun oldu. MEB’de tüm eğitim kademelerinde görev yapan Yücetaş 2005 yılından beri AÇEV’de Anne Destek Programı eğitimcisi olup, ilgili programın Adana saha danışmanı olarak ebeveyn eğitimleri yapmaktadır. Şu an aktif olarak Adana/ Seyhan’a bağlı Lütfiye Kısacık İlkokulu’nda psikolojik danışman olarak görev yapmaktadır.

 

bukets%C3%B6znmez.png

Buket Sönmez Hakkında

Buket, 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra çalışma hayatına Kurumsal Bankacılık alanında başladı.10 yılı aşkın bir süre bankacılığın çeşitli alanlarında deneyim elde etti ve yöneticilik yaptı. 2009 yılında farklı ve yeni deneyimler kazanmak üzere IBM Global Hizmetler’e katıldı. Strateji Danışmanı olarak göreve başlayan Buket, 7 yıla yakın bir süre farklı sektörlerden çeşitli kurumlarda strateji, süreç iyileştirme, operasyonel dönüşüm, hedef iş modeli oluşturma projelerinde görev aldı. Öğretmen AğI’nın planlama aşamasında verdiği gönüllü destek sonrası, birikimlerini ona heyecan veren bu oluşumun parçası olmak, sivil toplum ve eğitim ekosisteminin ona katacaklarına imkân vermek üzere 2016’da Öğretmen Ağı Koordinatörlüğünü üstlendi. Buket, öğrenme toplulukları ve işbirliği ağları oluşturma odağında çalışan hak temelli bir oluşumun parçası olarak bu alandaki deneyimlerini çoğaltmaya, sürekli öğrenmeye ve öğrendiklerini paylaşmaya devam ediyor. 

 

ferhatkentel.png

Ferhat Kentel Hakkında

1956’da Ankara’da doğdu. 1981’de ODTÜ’de işletmecilik lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 1983’te Ankara Üniversitesi SBF’den yüksek lisans ve 1989’da Paris, Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS)’den sosyoloji doktora derecesi aldı. Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü’nde, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde ve son olarak, kapatılan İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Fransa’da Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS)’de ve Université de Paris I’de çeşitli dönemlerde misafir öğretim üyesi ve araştırmacı olarak bulundu. Ortak çalışma ürünleri olan Euro-Türkler, milliyetçilik, Ermeniler ve kır mekanları üzerine araştırma kitapları yayınlandı. Türkiye’de ve yurtdışında çeşitli kitap ve dergilerde, gündelik hayat ve duygu sosyolojisi alanlarında, yeni sosyal hareketler, din, İslâmi hareketler, aydınlar, etnik cemaatler üzerine makaleleri yer aldı. Kuruluşundan bu yana, BAYETAV ekibi içinde yer alıyor.

 

kenan%C3%A7ay%C4%B1r.png

Kenan Çayır Hakkında

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi, Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Öğretmen Ağı İçerik Danışmanı’dır. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamlayan Çayır, doktora derecesini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden aldı. İngiltere’de Leeds Üniversitesi Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Merkezi’nde ve Almanya’da Georg-Eckert Uluslararası Ders Kitapları Enstitüsü’nde doktora sonrası çalışmalar yaptı.  Kapsayıcılık, ayrımcılık, yurttaşlık, insan hakları ve birlikte yaşama gibi konuları eğitim merceğiyle ele alan çalışmalar yürütmekte, bu alanlarda eğitimler tasarlamakta ve eğiticilik yapmaktadır.

 

When
2023-03-06 20:00 through 21:30
Location
Çevrimiçi
╲╱