GERİ

Building Inclusivity for Refugee Students Community

 Registration is closed for this event

Ocak 4, 2022

Saat: 20:00-21:00

 

Eylem Araştırmacı Öğretmen: Mülteci Öğrenciler için Kapsayıcılığı Kurgulamak Topluluğu

 

Değişim Elçileri Esra İçtüzer Şener ve Gülay Bulut, Yeşim Hancı ile birlikte herkesi Eylem Araştırmacı Öğretmen: Mülteci Öğrenciler için Kapsayıcılığı Kurgulamak Topluluğu’nun ilk buluşmasına davet ediyor. Topluluk, mülteci öğrenciler için kapsayıcı bir öğrenme ortamı oluşturmak isteyen öğretmenlerin, eylem araştırması yöntemini kullanarak yaşadıkları deneyimlere farklı bir bakış açısı geliştirmeyi hedefliyor. Topluluk, zorlukları ve geliştirilen stratejileri veri temelli ve sistematik şekilde ortaya koymak, benzer deneyimler yaşayan öğretmenlerle dayanışmak, topluluktan öğrenmek ve ortak stratejiler geliştirerek sınıfları mülteci öğrenciler için daha kapsayıcı hale getirmek üzere yola çıkıyor.  Topluluk, devlet okulunda çalışan ve sınıfında mülteci öğrencisi olan, eylem araştırmacısı olarak araştırma sürecinin başından sonuna kadar aktif katılım sağlamayı taahhüt eden, gözlem ve görüşmeler aracılığıyla düzenli olarak veri toplama ve grupla paylaşım yapmaya gönüllü herkesin katılımına açık. 

 


Topluluğunun kuruluş amacı, yapılacak çalışmalar, ulaşılmak istenen hedefler ve destek alınabilecek paydaşlar üzerine konuşacağımız bu deneyim paylaşımı için 4 Ocak 2023 Çarşamba günü 20:00-21:00 saatleri arasında buluşalım. Deneyim paylaşımının ardından toplulukta yer almak isteyen katılımcılar ile Eylem Araştırmacı Öğretmen: Mülteci Öğrenciler için Kapsayıcılığı Kurgulamak Topluluğu faaliyetlerine başlayacak. 

 

Aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayarak deneyim paylaşımına katılabilirsiniz.

 

4 Ocak Çarşamba akşamı buluşmak üzere!

 

 

esrai%C3%A7t%C3%BCzer%C5%9Fener.png

Esra İçtüzer Şener Hakkında

Değişim Elçisi Esra İçtüzer Şener, 1984 yılında Ankara’da doğdu. 2006 yılında Anadolu Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Mersin, Hatay ve Adana’da sınıf öğretmenliği yaptı. 2009 yılından beri yaratıcı drama ile ilgilenir ve yaratıcı drama lideridir. Özel yetenekli öğrencilerin eğitimi, kapsayıcı eğitim ve engelli çocukların eğitimi konularında MEB ve UNICEF işbirliğinde eğitimler verdi. Adana mülteci kampında bulunan Geçici Eğitim Merkezlerinde Eğitim Koordinatörlüğü ve PICTES projesi İl Koordinasyon Üyeliği görevlerinde bulundu. Çukurova Üniversitesi’nde yürüttüğü yüksek lisans tezinde İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabında farklılıklara saygı değerinin incelenmesi konusunda çalıştı.

 

g%C3%BClay%20bulut.jpeg

Gülay Bulut Hakkında

Değişim Elçisi Gülay Bulut, 1965'te Çorlu'da doğdu. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi’nden aldı. İstanbul Fatih'te bir devlet okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapıyor. Meslekte 30. yılı.

 

ye%C5%9Fihancikaya.png

Yeşim Hancı Hakkında

Yeşim Hancı-Kaya, Columbia Üniversitesi Teachers College’da Karşılaştırmalı Uluslararası Eğitim ve Sosyoloji alanında Fulbright bursiyeri olarak doktora yapmaktadır. Doktora çalışmaları kapsamında Türkiye, ABD, Orta Doğu ve Doğu Afrika ülkelerinde mülteci eğitimi üzerine araştırmalar yürütmektedir. Aynı zamanda, Save the Children Türkiye ofisinde eğitim koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Yeşim, eğitim alanında çalışan Unicef ve TEGV gibi kurumlarda çeşitli pozisyonlarda çalışmış, farklı kırılgan grupları hedefleyen eğitim programları yürütmüştür. University College London, Deusto Üniversitesi ve Aarhus Üniversitesi’nden eğitim politikası alanında yüksek lisans, Koç Üniversitesi’den ise sosyoloji ve psikoloji lisans derecelerine sahiptir. Başlıca ilgi alanları eğitim politikaları, eğitim sosyolojisi, mülteci eğitimi, kapsayıcı eğitim, vatandaşlık ve insan hakları eğitimidir.

 

When
2023-01-12 20:00 through 21:00
Location
Çevrimiçi
╲╱