GERİ

“Does Love Overcome Any Obstacle?” Our Stance and Resources on Disability in the Teacher Network

 Registration is closed for this event

Kasım 30, 2022

Saat: 20:00-21:30

 

“Sevgi Her Engeli Aşar mı?” Öğretmen Ağı’nda Engellilik Konusundaki Duruşumuz ve Kaynaklarımız

 

Engellilik, sanılanın aksine, toplumsal dönüşüm yaratma potansiyeline sahip, politik bir konu. Aynı zamanda, insanların çokça yanılgıya kapıldığı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü gibi belirli tarihlerde medyada eşitsizliği yeniden üreten söylemin hakim olduğu da bir alan. Acımayı güçlendiren ayrımcı pratik ve söylemlerin çoğunun ardında engellilik konusundaki bilgi ve farkındalık eksikliği yer alıyor. Bu nedenle bu konudaki temel kavramların öğrenilmesi ve hak temelli perspektifin yayılması gerekiyor. Peki ama engelliliği nasıl konuşmalıyız?

Değişim Elçileri’ne özel ve kapalı olarak gerçekleşecek bu Deneyim Paylaşımı oturumunda Kenan Çayır ile Melike Ergün moderatörlüğünde ve engellilik konusunda çalışan Değişim Elçileri eşliğinde, engelliliğe hak temelli yaklaşımın önemini, Öğretmen Ağı’nda yürütülen çalışmalardaki temel duruşumuzu, paylaşımlarımızı kapsayıcılığı gözeterek nasıl yapabileceğimizi konuşacak ve bu konuda çalışmalar yürütüp kendilerine danışabileceğimiz Değişim Elçileri ile tanışacağız. Etkinliğe kayıt yaptırmak için aşağıda yer alan butona tıklamanız yeterli.

 

 

Melike Ergün Hakkında

Melike Ergün lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde, lisansüstü eğitimini ise aynı üniversitede Kültürel İncelemeler alanında tamamladı. 2011-2022 yılları arasında Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (SEÇBİR) çeşitli projelerde ve araştırmalarda görev aldı. Çalışma alanları arasında kapsayıcılık, toplumsal cinsiyet, sakatlık/engellilik çalışmaları ve ders kitapları yer alan Ergün, Öğretmen Ağı’nda izleme-değerlendirme danışmanlığı yapıyor ve Avrupa Bağımsız Yaşam Ağı’nda (European Network on Independent Living) proje uzmanı olarak çalışıyor. 

 

Kenan Çayır Hakkında

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi, Sosyoloji ve Eğitim

Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Öğretmen Ağı İçerik

Danışmanı’dır. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi

Sosyoloji Bölümü’nde tamamlayan Çayır, doktora derecesini Boğaziçi Üniversitesi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden aldı. İngiltere’de Leeds

Üniversitesi Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Merkezi’nde ve Almanya’da

Georg-Eckert Uluslararası Ders Kitapları Enstitüsü’nde doktora sonrası

çalışmalar yaptı. Kapsayıcılık, ayrımcılık, yurttaşlık, insan hakları ve birlikte yaşama gibi konuları eğitim merceğiyle ele alan çalışmalar yürütmekte, bu alanlarda eğitimler tasarlamakta ve eğiticilik yapmaktadır.

 

When
2022-11-30 20:00 through 21:30
Location
Çevrimiçi
╲╱