GERİ

Gender Equality in Education Community First Meeting

 Registration is closed for this event

Kasım 28, 2022

Saat: 20:30-21:30

 

28 Kasım 2022Pazartesi günü 20:30-21:30 saatleri arasında Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Topluluğu’nun ilk buluşmasına davetlisiniz! Değişim Elçileri Burcu Aslan ve Merve Sarılı Kaya, sizleri yeni bir adhokratik topluluğun temellerini atmaya davet ediyor. Topluluk, herkesin yaşam hakkının tanınması ve savunulması için değişimin, eğitimde başlaması gerektiğini savunuyor. Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Topluluğu; toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında temel hak ve özgürlüklerimizle ilgili bilgi, deneyim, uygulama ve önerileri çoğaltmak ve yaygınlaştırmak üzere yola çıkıyor.

 

Topluluk, kapsayıcılık, insan hakları, toplumsal cinsiyet, sosyal adalet ve dezavantajlı gruplar üzerine çalışma deneyimi olanlara ve topluluğunun çalışma ve toplanmalarına sürekli ve düzenli katılacağını taahhüt edenlere açık.

 

Topluluğunun kuruluş amacı, yapılacak çalışmalar, ulaşılmak istenen hedefler ve destek alınabilecek paydaşlar üzerine konuşacağımız bu deneyim paylaşımı için 28 Kasım 2022Pazartesi günü 20:30-21:30 saatleri arasında buluşalım. Bu deneyim paylaşımının ardından toplulukta yer almak isteyen katılımcılar ile Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Topluluğu faaliyetlerine başlayacak. 


 

Aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayarak deneyim paylaşımına katılabilirsiniz.

 

28 Kasım Pazartesi akşamı buluşmak üzere!

 

 

Burcu Aslan Hakkında

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Burcu Aslan, Ege Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden 2001 yılında mezun oldu. Aynı yıl Lüleburgaz Lisesi’nde İngilizce Öğretmeni olarak göreve başladı. Yüksek lisansını Eğitim Yönetimi ve Denetimi üzerine tamamladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sosyoloji 4.sınıf öğrencisi olarak eğitim hayatına devam etmektedir. 2010 yılından beri Avrupa Birliği okul eğitim projeleri yürütmekte olan Aslan, sürdürülebilir gelişim, çevre-iklim krizi, AB vatandaşlığı, çokkültürlülük ve ülkeler arası iyi eğitim uygulamaları konularında çalışmalar yapmaktadır. Uluslararası çevre projelerinde çalışmaktadır. Burcu Aslan, “Öteki” nin olmadığı bir eğitim ortamı yaratmak derdiyle , 2021 yılında Mor Sertifika Programı ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile ilgili yaptığı çalışmaların kolektife fayda sağlaması için uğraş vermekte. 

 

 

Merve Sarılı Kaya Hakkında

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Merve Sarılı Kaya, 2008 yılında Bozüyük Öğretmen Lisesi ve sonrasında 2012 yılında İstanbul Üniversitesi HAYEF İngilizce Öğretmenliği’nden mezun oldu. Çek Cumhuriyeti Prag’da Comenius kapsamında bir sene İngilizce Öğretmenliği yaptıktan sonra İstanbul’da çeşitli özel okullarda İngilizce Öğretmeni olarak çalıştı. Aynı zamanda Apple Teacher olan Kaya, AB projelerinde, Microsoft Edu projelerinde yer aldı. 2022’de Mor Sertifika programının da katılımcısı olan Merve Sarılı Kaya, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nda ve başkaca kadın platformlarında gönüllü çevirmenlik yapıyor.

 

 

When
2022-11-28 20:30 through 21:30
Location
Çevrimiçi
╲╱