GERİ

Refugees and Social Cohesion: Can Education Make Coexistence Possible?

 Registration is closed for this event

Kasım 5, 2022

Saat: 15:00-17:00

 

Son yıllardaki yoğun göç ile birlikte eğitimde mültecilik konusunu nasıl ele alabileceğimizi daha fazla konuşur olduk. Mültecilik temsilleri ders kitaplarına girdi, çocuk edebiyatı öykü kitaplarında ise mültecilik teması daha çok yer bulmaya başladı. Peki eğitimde mültecilik temsili farklılıklara karşı ayrımcılıkla mücadelede bir araç olarak kullanılabilir mi?

İstanbul Bilgi Üniversitesi SEÇBİR ( Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi) Müdürü ve Öğretmen Ağı İçerik Danışmanı Prof. Dr. Kenan Çayır ile Öğretmen Ağı  Değişim Elçileri’nden Yasemin Gültekin ve Miray işlerin yürütücülüğünde gerçekleşecek olan “Mültecilik ve Sosyal Uyum: Eğitim Birlikte Yaşamı Mümkün Kılabilir mi?” etkinliğinde eğitimde ayrımcılığın nasıl azaltılabileceği, bunun için çocuk edebiyatından nasıl yararlanılabileceği ve dezenformasyonla mücadelede dijital okuryazarlık becerisinin nasıl geliştirilebileceği, mültecilik odağında örneklerle tartışmaya açılacaktır. 

5 Kasım Cumartesi saat 15.00-17.00 arasında, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da yüz yüze gerçekleşecek olan etkinliğe aşağıdaki butona tıklayarak kaydolabilirsiniz.

 

 

Kenan Çayır Hakkında

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi, ve Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürüdür. Çayır, Lisans ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı. Doktora derecesini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden aldı. İngiltere’de Leeds Üniversitesi Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Merkezi’nde ve Almanya’da Georg-Eckert Uluslararası Ders Kitapları Enstitüsü’nde doktora sonrası çalışmalar yaptı. Avrupa Konseyi ve EIP Slovenya'nın ortaklaşa düzenledikleri insan hakları eğitimi seminerlerine ve Gürkaynak Yurttaşlık Enstitüsü’nün eğitici eğitimi seminerlerine katıldı; bu alanda sertifikalar aldı. Tarih Vakfı’nın Ders Kitaplarında İnsan Hakları Projesi’nde öğretmenlere ve ders kitabı yazarlarına yönelik eğitimler verdi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Reformu Girişimi’nin birlikte düzenledikleri “Düşünme gücü” adlı öğretmen eğitimi projesinde uzman eğitici olarak çalıştı. Farklı sivil toplum kuruluşlarının demokratikleşme ve insan hakları eğitimi alanındaki projelerinde danışmanlıklar yaptı. Ders kitapları, yurttaşlık, insan hakları eğitimi ve İslami hareketler üzerine çalışmakta ve yazılar yayımlamaktadır. 

 

Yasemin Gültekin Hakkında

Yasemin Gültekin 2008 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. 13 senedir çeşitli özel kurumlarda PDR Uzmanı olarak görev yapan Yasemin Gültekin Çocuklar ve Şiddetsiz İletişim, Çocuklar ve Felsefe konuları ile yakından ilgilenmektedir. İlkokul Düzeyinde Çatışma Çözümü ve Akran Ara Buluculuk Programı uygulamaları yapmaktadır. Eskişehir Gelişim Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir.

 

Miray İşler Hakkında

1987 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nden 2008 yılında mezun oldu. Aynı yıl, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde göreve başladı. 15. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'nda "Bir Hikayem Var" adlı çalışmasıyla yer aldı. Halen, Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya Ortaokulu'nda Türkçe Öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

 

 

When
2022-11-05 15:00 through 17:00
Location
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon
Arifiye, Belediye Sk. No:6, 26010
Odunpazarı/Eskişehir
╲╱