GERİ

Popular Science Literacy

 Registration is closed for this event

Haziran 3, 2022

Saat: 20:30-22:00

 

Çocuklara yönelik hazırlanan popüler bilim yayınları bilimsel olguları hem çok daha anlaşılır hem de eğlenceli bir hale getirerek çocuklarda fen bilimleri eğitimine katkıda bulunuyor. Bu bağlamda popüler bilim yayınları dersleri tasarlarken faydalanmak için önemli bir kaynak haline geliyor. Peki, popüler bilimi ve bu konuda hazırlanan yayınları derslerde nasıl etkin bir eğitim aracı olarak kullanabiliriz?


“Popüler Bilim Okuryazarlığı” atölyesinde popüler bilim yayınlarını tanıyacak ve bu yayınlara nasıl ulaşabileceğimizi keşfedeceğiz. Popüler bilim okuryazarlığımızı nasıl artırabileceğimizi ve bu kaynaklardan derslerde nasıl faydalanabileceğimizi birlikte tartışacağız. Yasemin Özdem Yılmaz’ın yürütücülüğünde ve Değişim Elçilerinden Şebnem Filiz Yapıcı’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek atölye için 3 Haziran Cuma akşamı 20:30 - 22:00 saatleri arasında buluşalım.

 

yasemin%C3%B6zdemy%C4%B1lmaz.png

Yasemin Özdem Yılmaz Hakkında

Dr. Yasemin Özdem Yılmaz, ODTÜ Fen Bilgisi Öğretmenliği lisans, Fen ve Matematik Alanları Eğitimi yüksek lisans ve İlköğretim alanında doktora derecesini almıştır. Lisans eğitimi sonrası, Türkiye ve ABD okullarında öğretmenlik yapmıştır. Yüksek lisans ve doktora çalışmasını Fen Bilgisi Öğretmenlerinin Argümantasyon alanında yetiştirilmesi üzerine tamamlamıştır. 2015-2016 yıllarında Great Lakes Science Centre (OH, ABD) bilim merkezinde okul dışı öğrenme ortamları üzerine post-doktora çalışmalarında bulunmuştur. Argümantasyon, Bilimsel Sorgulama ve Bilim Merkezleri üzerine ulusal ve uluslararası yayınları ve projeleri vardır. TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı'nda Bilim Çocuk Dergisi Yayın Danışma Kurulu üyesidir ve Bilim Merkezleri danışmanlığı yapmaktadır. Dr. Özdem-Yılmaz, halen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde görevine devam etmektedir.

2011’den bu yana M.E.B’te Rehber Öğretmen olarak çalışan Örnek, Psikososyal Müdahale, Kapsayıcı Eğitim, Engelli Hakları, Özel Eğitimde Cinsel Eğitim, Engelli Aileleri için Psikososyal Destek, Çocuk ve Oyun, Yetişkin Eğitimi gibi alanlarda M.E.B., UNICEF, Öğretmen Ağı ile çalışmalar yürütmektedir.

 

sebnemfilizyap%C4%B1c%C4%B1v2.png

Şebnem Filiz Yapıcı Hakkında

Ege Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Fen Bilimleri öğretmenliğine başladı. Yirmi dört yıllık öğretmenlik serüveninde “Öğretmen olmak neyi ifade ediyor?”, “Öğrenciler için yetkinliklerimi nasıl geliştirebilirim?”, “Ya şöyle bir şey katsam nasıl olur?”, “Öğrencilerim eğlenirken öğrenmeyi nasıl sağlayabilirim?” sorularıyla yol aldı. Uzmanlık alanları; Başarı Koçluğu, Yoga Eğitmenliği, Mindfulness, Masal/Hikaye anlatıcılığı ve Fen Bilimleri alanındaki çalışmalarıdır. Şu an İzmir Özel Türk Koleji’nde Fen Bilimleri öğretmenliğinii sürdürmektedir.

 

 

When
2022-06-03 20:30 through 22:00
╲╱