GERİ

Factchecking Hammock Experience Sharing

 Registration is closed for this event

Mayıs 26, 2022

Saat: 19:00-20:00

 

Gitgide daha da dijitalleşen dünyamızda, kendimizi, öğrencilerimizi, ailemizi ve arkadaşlarımızı yanlış bilgiden ve yanlış bilginin sebep olduğu sorunlardan nasıl koruyabiliriz? 

 

Bu soruyla birlikte yola çıkan Öğretmen Ağı ve Teyit, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği desteğiyle Türkiye’nin 19 farklı ilinden ve birçok farklı branştan 39 öğretmenle, Öğretmenler için Eleştirel Dijital Okuryazarlık Projesi’nde bir araya gelerek, 9 aylık bir çalışma yürüttü. Bu çalışmanın çıktısı olarak, yanlış bilgiye karşı mücadele yöntemlerini ve öğretmenler tarafından öğrenci, öğretmen ve veli hedef kitlelerine yönelik oluşturulmuş yaratıcı çözümlerden oluşan, “Eğitimde Eleştirel Dijital Okuryazarlık: Öğretmenden Öğretmene El Kitabı” ortaya çıktı. 

 

Eğitimde Eleştirel Dijital Okuryazarlık: Öğretmenden Öğretmene El Kitabı’ndaki çözümlerden bir tanesi de “Teyit HamAĞı”. “Teyit HamAĞı” çözümü proje katılımcısı öğretmenler tarafından   öğrencilerin doğru bilgiye ulaşmak için teyitçilik yapmasını ve kaynaklarını çeşitlendirerek araştırmasını teşvik etmek için tasarlandı. Bu deneyim paylaşımı buluşmasında “Teyit HamAĞı” çözümünü okullarında uygulayan ve geribildirimler alan öğretmenler Ayşe Özge Ilgaz, Ayşe Öztürkçe Özbek ve Onur Mutlu bizlerle uygulama sürecindeki deneyimlerini ve gözlemledikleri etkiyi paylaşacaklar. Teyit HamAĞı Deneyim Paylaşımı için 26 Mayıs Perşembe akşamı 19:00 - 20:00 saatleri arasında buluşalım.

 

Ay%C5%9Fe%20%C3%96zge%20Ilgaz.png

Ayşe Özge Ilgaz Hakkında

Ayşe Özge Ilgaz 5 Ocak 1982’de İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaöğretimi Özel Evrim Lisesinde tamamladı. Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden 2003 yılında mezun olduktan sonra 2004-2005 eğitim-öğretim yılında Koç Okulunda sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. 2011 yılında Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini “Öğretmen Performansına Denetimin ve Yöneticilerin Etkileri” konulu teziyle tamamladı. Altı yaşında Demir adında bir oğlu olan Ilgaz, on sekiz yıldır Koç Okulunda sınıf öğretmeni olarak mesleğini sürdürmektedir.

 

ay%C5%9Fe%C3%B6zbek.png

Ayşe Öztürkçe Özbek Hakkında

1995 yılında İstanbul’da doğdu. Çukurova Üniversitesinde Sınıf Öğretmenliği – Okul Öncesi Öğretmenliği (Çift Anadal Programı) programlarını eş zamanlı olarak bitirdi.  2014-2016 yılları arasında YGA ve AIESEC gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak sorumluluk aldı. Marmara Üniversitesinde Okul Öncesi Eğitimi üzerine yüksek lisansını “Zihin Kuramı ve Erken Okuryazarlık Becerileri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” konulu teziyle tamamladı.  Karşılaştırmalı eğitim ve dinamik değerlendirme alanlarıyla ilgileniyor. 

 

onurmutlu.png

Onur Mutlu Hakkında

1984 yılında Balıkesir'de doğdu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Sırasıyla Yeditepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans, Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretimi Yüksek Lisans programlarında eğitim gördü. Çocuklar için felsefe, STEM ve alternatif eğitim programlarına ilgi duyuyor. Sınıf öğretmeni olarak çalışıyor.

 

When
2022-05-26 19:00 through 20:00
╲╱