GERİ

Workshop: Gamification in Education

 Registration is closed for this event

Ocak 13, 2021

Saat: 20:00-21:30

 

Ayrımcılığın, eşitsizliğin, dışlanmanın, ihmalin en net haliyle görüldüğü alan olarak özel gereksinimli öğrencilerin eğitim hayatı kapsayıcı bir eğitim ve  kapsayıcı toplum olma yolundaki en önemli eşik olarak karşımıza çıkmaktadır. Öğretmen Ağı’nın değerleri ve ilkeleri ile birlikte özel eğitimde yaşanan güncel ve sistematik hale dönüşmüş sorunlar düşünüldüğünde bu alanda çalışan bir adhokratik topluluğun ihtiyacı açıkça görülmektedir.

Geçtiğimiz aylar içinde  sorun yumağı olan bu alana doğrudan temas eden kuruluş temsilcileri ve uzmanlarından oluşan ve Değişim Elçisi İsmail Örnek’in koordinasyonunda bir araya gelen bir çalışma grubu “Özel Eğitimde Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlığı taşıyan bir taslak rapor oluşturdular. Özel eğitimi, özel eğitimin tarihçesini ve güncel durumu kısaca ele alan taslak rapor daha çok sorunlar ve çözüm önerileri şeklinde tasarlandı.

2021 yılı için hedeflenen süreç ise paydaşlarımızın ve raporun oluşmasında emeği geçen ekibin, yeni katılımları da içerecek biçimde bir bir adhokratik topluluk oluşturarak alanın sorunlarının, deneyimlerin ve çözüm stratejilerinin paylaşıldığı odak grup görüşmeleri ile sorunları ve çözüm önerilerini tartışarak raporu genişletmek ve yaygınlaştırmak olacaktır. 

Topluluğun ilk buluşması, 13 Ocak tarihinde, 20:00-21:30 saatleri arasında Değişim Elçisi İsmail Örnek’in moderasyonunda gerçekleşecek. Buluşmada, oluşturulan taslak raporun tanıtılıp gelinen süreç paylaşılacak, adhokratik topluluğun çalışma alanları, ilkeleri ve yöntemleri üzerine birlikte tartışılacaktır. Hazırlanan rapor, buluşma öncesinde, topluluk katılımcıları ile e-posta üzerinden paylaşılacaktır. 

 

Özel Eğitimde Sorunlar ve Çözüm Önerileri Raporu Hazırlayanları:

Betül Olgun, Tohum Otizm Vakfı Projeler Koordinatörü

Burcu Meltem Arık Akyüz, ERG Eğitim Gözlemevi Koordinatörü

Ekin Gamze Gencer, ERG Politika Analisti

Fulya Ekmen, Türkiye Down Sendromu Derneği Genel Sekreteri

İdil Seda Ak, Engelli Hakları Aktivisti

İsmail Örnek, Rehber Öğretmen, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi

Jülide Işıl Bağatur, Avukat-Yazar

Melike Ergün, İstanbul Bilgi Üni. SEÇBİR Proje Uzmanı

Melisa Soran, İstanbul Bilgi Üni. SEÇBİR Proje Uzmanı

Merve Tuna Erken, Çocuklukta Özel Eğt. Uzm., EGEV(Eskişehir Gelişim Vakfı) Eğt. Koor.

Musa Mutlu, Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü

Mehmet Cemal Yıldız, Uz.Psk. Dan. Rehber Öğretmen, Türk PDR Der, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi

Özgenur Korlu, ERG Araştırmacısı

Şeyma Büyükurvay, Psk.Dan., Eğitimde Görme Engelliler Derneği Eğitim Kom. Sorumlusu, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi

Ümit Dursun İlkokul Müdürü, AÇEV Saha Danışmanı, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi

 

İsmail Örnek Hakkında

1975 Hatay Erzin doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Afyon, Konya, Osmaniye ve Hatay’ da yaptı. Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik(1992–1994); Uludağ Üniversitesi TBMYO Bilgisayar Programcılığı (1994–1998) ve Çukurova Üniversitesi Felsefe Grubu Öğretmenliği (1999–2004) bölümlerinde okudu.

2011’den bu yana M.E.B’te Rehber Öğretmen olarak çalışan Örnek, Psikososyal Müdahale, Kapsayıcı Eğitim, Engelli Hakları, Özel Eğitimde Cinsel Eğitim, Engelli Aileleri için Psikososyal Destek, Çocuk ve Oyun, Yetişkin Eğitimi gibi alanlarda M.E.B., UNICEF, Öğretmen Ağı ile çalışmalar yürütmektedir.

 

When
2022-05-11 21:00 through 22:15
╲╱