GERİ

Reading Tree

 Registration is closed for this event

Nisan 21,2022

Saat: 20:30-22:00

 

Okuma becerilerinin artması beraberinde yaratıcılığın gelişmesi, odaklanma becerisi ve akademik başarı gibi birçok kazanım getirir. Okuma alışkanlığı edinmek okuma becerilerini doğrudan geliştiren bir etmendir. Peki, öğrencilerin keyif alarak okuma alışkanlığı kazanmalarını, böylece okuma becerilerini geliştirmelerini nasıl sağlarız?


“Okuma Ağacı” etkinliğinde öğrencilerin okuma becerilerini artırmak adına tasarlanan Okuma Ağacı Serisi’nin yapısı, amacı ve üretim süreci üzerine konuşacağız, Okuma Ağacı Serisi materyallerinin öğrencilerde okuma-yazma becerisi, isteği, zevki ve alışkanlığı kazandırmada nasıl katkılar sunduğuna değineceğiz. Ayrıca, öğrencilere okuma deneyimi sunan, okulda ve evde bu deneyimi sürdürülebilir hale getirmelerini sağlayan çevrimiçi okuma platformlarından bahsedeceğiz. Ayşegül Dilaver’in konuşmacılığında ve Değişim Elçilerinden Bilge Buhan Musa’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek “Okuma Ağacı” etkinliği için 21 Nisan Perşembe akşamı 20:30 - 22:00 saatleri arasında buluşalım.

 

 

 

 

Ayşegül Dilaver Hakkında

K12 Eğitim Araştırma ve Geliştirme Vakfı Genel Müdürü ve Projeler Koordinatörüdür. Lisansını Boğaziçi Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği üzerine yaptıktan sonra 14 yıl eğitim kurumlarında öğretmen, yönetici ve danışman olarak görev almıştır. 2016'dan bu yana iki önemli vakıf okulunun teknoloji entegrasyonunda ve öğrenimde teknoloji kullanım süreçlerinde danışmanlık ve proje koordinatörlüğü yapmıştır. Bunun yanında 2015 yılından bu yana k12 seviyesinde dijital içerik, öğrenim süreç tasarımları ve bağlantılı öğrenim materyalleri geliştirmektedir. Yüksek Lisansını Boğaziçi Üniversitesi Yetişkin Eğitimi programında yapmaktadır.

 

 

Bilge Buhan Musa Hakkında

1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Anaokulu Öğretmenliği bölümünde lisans eğitimini tamamladı. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim bölümünde yüksek lisans eğitimini “Okul Öncesi Öğretmenlerinde Çevre Bilinci” teziyle tamamladı. Bakü Devlet Pedagoji Üniversitesinde Prof Dr. Ayla Oktay ile birlikte tez bildirisini sundu ve yayınladı.

Harvard Üniversitesi Project Zero (Sanat Yoluyla Eleştirel Düşünme ) 2010, Harvard Graduate School Farklılaştırılmış Eğitim 2010, Harvard Graduate School Çoklu Zeka Eğitimi Ve Uygulamaları 2006 eğitim programlarına katıldı. Okul Öncesi Çocuklarda Çevre Bilinci ve Eğitimi Programı, Math Their Way, Aktif Okuma, GEMS, Oyun ve Oyuncak, Duyu Eğitimi, İnce Motor Gelişimi, Okul Öncesi Müfredat Geliştirme konularında okul öncesi öğretmenlerine eğitimler verdi. 4-6 yaş çocuklar için Bilişsel Eğitim Kitapları yazdı: Neşeli Dostlar Eğitim Seti (Eğiten Kitap, 2013), Karamela Sepeti Bilişsel Eğitim Seti (Kavram Yayınları, 2016), Salıncak Bilişsel Eğitim Seti (Kavram Yayınları, 2016), Olay Sıralama Kartları (Eğiten Kitap, 2018), Robotiko Bilişsel Eğitim Seti (Eğiten Kitap, 2019). 4 yaş ve üzeri yaş grubu için Öykü Kitapları yazdı: Beyaz Plastik Bardak, Meraklı Yeşil Şişe, Gerikazanım Atölyesi. Yaşlı Çınar Ağacı kitapları Librum Yayınlarından 2017 yılında yayımlandı. Okul Öncesi öğretmenlere ve ailelere yönelik olan www.ailedenokula.com internet sitesinin kuruculuğuna ve yayın akışını hazırlamaya devam etmektedir. Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir.

 

 

When
2022-04-21 20:30 through 22:00
╲╱