GERİ

Pursuit of Accurate Knowledge in the Age of Pinocchio

 Registration is closed for this event

Aralık 14, 2021

Saat: 20:00-22:00

 

Teyit İşbirliğiyle:

teyit_logo_siyah_72ppi.png


 

 

 


“Eleştirel dijital okuryazarlık yolculuğu sadece bir gün içinde kaç tane yanlış bilgiyle karşılaştığını düşünmekle başlıyor. Sahi kaç tane?”

Nebi Burak Ay, Özel Eğitim Öğretmeni, Mersin

 

Bilgi her yerde, yanlış bilgi de. İnternette karşılaştığımız haberleri, sosyal medyadaki gönderileri ve mesaj kutumuza düşen görselleri doğrulamanın ve teyit etmenin bir yolu olmalı. “Pinokyolar Çağında Doğru Bilginin Peşinde” atölyesinde şüpheli ve yanlış bilgileri tespit etme yollarını konuşacak ve her gün karşılaştığımız vakalar üzerinden teyitçilik yöntemlerini deneyimleyeceğiz. Teyit.org ekibinden Kansu Ekin Tanca ve Esra Özgür’ün yürütücülüğünde gerçekleşecek atölye için 14 Aralık Salı akşamı 20:00 - 22:00 saatleri arasında buluşalım.

 

*Uygulamalı atölyeye aktif katılım gösterebilmeniz için atölyeye bilgisayar veya tablet gibi klavyenizi rahat kullanabileceğiniz bir cihazla katılmanızı tavsiye ederiz.

 

 

kansu-ekin-tt.png

Kansu Ekin Tanca Hakkında

Yüksek lisansını Uluslararası Avrupa Çalışmaları Merkezinde (CIFE) yaptı. Çocuklar için hak temelli dijital okuryazarlık eğitimi üzerine çalıştı. Bağımsız doğrulama platformu Teyit’te eğitim sorumlusu olarak çalışıyor, eleştirel dijital okuryazarlık ve yanlış bilgi sorunu üzerine atölyeler düzenliyor ve eğitim projeleri yürütüyor. Journal of Media Literacy Education’a gönüllü editoryal katkı veriyor, Schwarzkopf Vaktının Digital Europe Programı’nda Fellow ve eğitim ağı Understanding Europe Turkey’in eş kurucusu.

 

esra-ozgur.png

Esra Özgür Hakkında

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Çocuklara ve mültecilerle yönelik insan hakları odaklı projelerde görev aldı. Bağımsız doğrulama platformu Teyit’te eğitim içerikleri sorumlusu olarak çalışıyor, yanlış bilgi sorunu ve eleştirel dijital okuryazarlık hakkında yazıyor. Aynı alandaki eğitim ve atölyelere katkı sunuyor.

 

When
2021-12-14 20:00 through 22:00
Location
Çevrimiçi
╲╱