GERİ

Face-to-Face Event: Save The Children - Interuniverse Adventure Game Night

 Registration is closed for this event

Aralık 15, 2021

Saat: 19:30-21:00

 

Save The Children İşbirliğiyle:

STC_Logo_Horiz_ColPos_RGB-01.png

 

 

 

Paydaşımız Save The Children yürüttüğü bir proje kapsamında  ilköğretim çağında akran zorbalığı ile mücadele ve farklı kültürler arasındaki sosyal uyumu güçlendirmesi hedefiyle “Evrenler Arası Macera” adlı bir kutu oyunu ve bir çevrimdışı dijital oyun geliştirdi.


Uzun zaman sonra Galata’da Öğretmen Ağı mekanında bir araya gelerek “Evrenler Arası Macera Oyunu”nun kutu oyunu versiyonunu birlikte oynamaya ne dersiniz?


Save The Children ekibinden Aysel Savaş’ın yürütücülüğünde hem oyunu oynamak hem de oyun sonrası geribildirim ve iyileştirme önerilerinde bulunmak için 15 Aralık Çarşamba 19:30 - 21:00 saatleri arasında Öğretmen Ağı’nın mekanında buluşalım. 


Evrenler Arası Macera Oyunu Hakkında


Oyunun geliştirilmesi  4000’den fazla öğrencinin öğrenim gördüğü ve Türkiye’nin en büyük okullarından biri olan İstanbul Avcılar Leyla Bayram İlkokulu idaresi, öğretmen ve öğrencileri ile işbirliği içinde çocukların katılımı ve liderliğinde gerçekleşti.


Özellikle 7-11 yaş grubundaki çocuklar için uyarlanan “Evrenler Arası Macera” Türkçe, İngilizce, Arapça ve Farsça olmak üzere 4 farklı dilde içerikle kullanıma sunulmuştur. Oyun, ilk etapta 2000 adet basılan ‘kutu oyunu’ sürümü, evrenlerarasimacera.com internet sitesinden indirilip yazıcıdan çıktısı alınarak oluşturulabilen "kes-yapıştır" sürümü ve Windows, Mac, Linux ve Android uyumlu dijital sürümleriyle üç farklı mecrada binlerce insana ulaşmaktadır.


11 Kasım 2021 tarihinde dağıtılan Felis Ödülleri’nde Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik kategorisinde başarı ödülü kazanan “Evrenler Arası Macera” oyununun daha etkin ve kapsayıcı olacak şekilde geliştirilmesi, yurt içi ve dışında daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla en az 1 yıl daha devam edecek.

 

 

Aysel%20Sava%C5%9F.png

Aysel Savaş Hakkında

Aysel Savaş 2020 Aralık ayından bunu yana Save the Children Ülke Ofisinde Proje Sorumlusu olarak çalışıyor. Sivil toplum alanında gönüllü ve profesyonel olarak yaklaşık 9 yıl deneyimi olan Savaş, farklı kurum ve projelerde çocuklar, gençler, ebeveynler ve öğretmenlerle farklı rol ve sorumluluklarda görev almıştır. İzleme ve değerlendirme sorumlusu olarak başladığı profesyonel kariyeri, proje koordinatörü ve proje sorumlusu olarak devam etmiştir ve tüm bu deneyimlerinde en çok birlikte öğrenmeyi sevmiştir. Eğitime erişim, nitelikli kapsayıcı eğitim, sosyal uyum, toplumsal cinsiyet, akran zorbalığı ve çocuk işçiliği gibi alanlarda çalışmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı’nda lisansını tamamlayan Savaş, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kültürel İncelemeler yüksek lisans programında öğrenimine devam etmektedir.

 

 

When
2021-12-15 19:30 through 21:00
Location
Öğretmen Ağı Mekanı
Hacımimi, Serdar-ı Ekrem Cd. No:30/C, 34425 Beyoğlu/İstanbul
╲╱