GERİ

Okul İkliminde Toplumsal Cinsiyet

 Registration is closed for this event

Eylül 29, 2020

Saat: 19:00-22:30

Mor Sertifika Programı İşbirliğiyle:


 

Yaşadığımız salgın, hayatımızda ciddi değişiklikler yapmamıza neden oldu. Çoğumuz, olağandışı bu süreçte alışkanlıklarımızı ve rutinimizi değiştirmek durumunda kaldık.  Salgın döneminin bir gereği olan fiziksel ve sosyal mesafenin  artması, çeşitli sosyal duygusal ihtiyaçların karşılanamamasına sebep oldu. Salgın sonrası eğitimin tüm paydaşlarının ciddi bir hazırlığa ve okula uyuma yönelik koruyucu ve önleyici çözümlere olan ihtiyacı ön plana çıktı. Peki, “Salgın sonrası öğrencilerin okula uyumunu nasıl sağlayabiliriz?”

Öğretmen Ağı Çevrimiçi PDR grubu’ndan ve Değişim Elçilerinden Banu Yücetaş, Esen Cansu Öztürk, Halil Yavaş, Mehmet Cemal Yıldız, Ramazan Özkan, Sabiha Sönmez, Selin Sırma Turhan ve Yasemin Gültekin, öğrencilerin salgın döneminde daha fazla ön plana çıkan sosyal duygusal ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak amacıyla öğretmenlerle birlikte yapılabilecek “Sos-Duy-Kit”i geliştirdi. 24 Eylül Perşembe günü, saat 20:00 - 22:00 arasında Değişim Elçilerinden Banu Yücetaş ve Halil Yavaş yürütücülüğünde, Yasemin Gültekin moderatörlüğünde  dijital olarak gerçekleştirilecek olan atölye çalışmasına katılacak olan öğretmenler, “Sos-Duy-Kit”te yer alan çözümlerden bazılarını deneyimleyecek ve sonrasında kendi okullarında dijital veya fiziksel olarak uygulayabilecekler. 

Atölye, tüm kademe ve branşlara açıktır. Atölyenin verimliliği ve etkileşimin sağlanabilmesi için atölyeye katılacak olan öğretmenlerin ses ve görüntülerinin açık olması gerekmektedir. Kontenjanımız 15 öğretmen ile sınırlıdır. 

Öğretmenden Öğretmene atölye, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir.

 

 

banu_yucetas

Banu Yücetaş Hakkında:

Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi mezunu olan Banu Yücetaş, AÇEV Anne Destek Programı Eğitimcisi ve Saha Danışmanı; aynı zamanda Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir.  

 

halil

Halil Yavaş Hakkında:

Batuhan Aydagül University of Wisconsin-Madison’da Eğitim Politikası Çalışmaları alanında doktora yapıyor, Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nda (AÇEV) yönetim kurulunda ve Öğretmen Ağı’nın kurucu ekibinde uygulamaya katkı vermeye devam ediyor. Mesleki birikimini üniversite öncesi kademelere ilişkin eğitim politikası alanında geliştirdi, 2003 - 2019 arasında Türkiye’de Eğitim Reformu Girişimi’nde çalıştı. Daha önce, Darüşşafaka Derneği, ENKA Okulu ve Öğretmen Akademisi Vakfı‘nda yönetim kurulu üyesi olarak hizmet etti. Uluslararası alanda AÇEV, Liberya Eğitim Bakanlığı, Network of Education Policy Centers ve OECD gibi kurumlarla farklı rollerde kısa ve uzun süreli görevlerde deneyimler edindi. Öğretmenler arasında farklı işbirliği formları, eğitimden işgücüne geçişin kültürel ve sosyal değerlendirmesi ve şehir-üniversite etkileşimi Batuhan’ın güncel merak alanlarını oluşturuyor.

 

yasemin

Yasemin Gültekin Hakkında:

Yasemin Gültekin 2008 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu.13 senedir çeşitli özel kurumlarda PDR Uzmanı olarak görev yapan Yasemin Gültekin Çocuklar ve Şiddetsiz İletişim, Çocuklar ve Felsefe konuları ile yakından ilgilenmektedir.

 

 

 

When
2021-09-29 19:00 through 22:30
Location
Çevrimiçi
╲╱