GERİ

2021 DEĞİŞİM ELÇİLERİ YAZ BULUŞMASI PANEL: BİR TOPLULUK OLMAK

Haziran 30, 2021

Saat: 20:00-21:00

 

Uzaktan eğitim sürecinde evlere kapanan milyonlarca veli ilk kez öğretmenlik yapmak zorunda kaldı. Çocukları öğretmenlerini bu kez evde ve bambaşka koşullarda tanıdı. Son yıllarda öğretmenliğin eski saygınlığı ve statüsünü kaybettiği sıklıkla kamuoyunun gündemini meşgul ediyordu. Pandemi dönemi öğretmenlik mesleğinin toplum tarafından nasıl algılandığının değişmesine vesile oldu. Mesleğin bilgi aktarmaktan çok daha fazlası olduğuna ilişkin farkındalık küresel ölçekte arttı. 

Öyle ki, arama motoru Google’ın verilerine göre, 2020 yılında internette en çok sorulardan bir tanesi “Nasıl Öğretmen Olunur?” idi. Öğretmen Ağı olarak bizler de,  5.sini düzenlediğimiz Değişim Elçileri Yaz Buluşması’nda bu sene dünyanın dört bir yanında öğretmenlik mesleği merak edilir, “Nasıl öğretmen olunur?” diye sorulurken, işin öznelerine, öğretmenlere kulak veriyor, mesleğine ilişkin kalıp yargıları sorguluyor, öğretmenlerin kendi hikâyeleri ve ürettiklerini yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. 

3 Temmuz’da gerçekleşecek Yaz Buluşması heyecanla yaklaşırken, yine birlikteliğimizi ve ürettiklerimizi kutladığımız, herkese açık etkinlikler düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıldan bu yana Öğretmen Ağı topluluklarında ürettiğimiz deneyim ve birikimi herkes ile paylaşacağımız “Bir Topluluk Olmak” paneli de bu etkinliklerden biri. 30 Haziran Çarşamba günü gerçekleşecek panelde, Öğretmen Ağı topluluklarından hikayeler dinleyecek, bu sene geliştirdikleri çözüm ve uygulama örnekleri ile tanışacağız.  

Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Emre Er'in moderasyonunda, Öğretmen Ağı Değişim Elçileri Gamze Yatkın, Gülnaz Bekar, Nebi Burak Ay ve Sibel Tosuner’in katılımı ile gerçekleşecek panel 30 Haziran Çarşamba günü saat 20.00 - 21.00 arasında, Attendify alt yapısını kullandığımız Yaz Buluşması Alanı’nda canlı olarak yayınlanacak. Yaz Buluşması’na buradan kayıt olabilirsiniz.

 

Emre Er Hakkında:

Dr. Emre Er’in Kimya Eğitimi alanında lisans, Eğitim Yönetimi alanında yüksek lisans ve doktora derecesi bulunmaktadır. Dr. Er, 2010-2018 yılları arasında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. 2018 yılından itibaren Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Doktora tezi kapsamında okul yöneticileri ve öğretmenler arasındaki ilişkileri sosyal ağ analizi ile inceleyerek, 2018 yılında Eğitim Yöneticileri ve Eğitim Deneticileri Derneği (EYEDDER) tarafından verilen yılın en iyi doktora tezi ödülünü almıştır.

Eğitim örgütlerinde değişim, sosyal ağ analizi, okul yöneticisi yetiştirme, örgütsel bağlılık ve öğretmen öz yeterliliği konularında uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış bilimsel çalışmaları mevcuttur. Öğretmenlerin mesleki gelişim süreçlerinin desteklenmesine yönelik olarak sivil toplum örgütleri ve kamu kurumları ile araştırma faaliyetlerine devam etmektedir.Sosyal ağ analizi ile okullar arası ve okul içi dezavantajların azaltılması, okul ekosistemi ve sosyal sürdürülebilir okullar, sınıf içi öğrenme ağları ve üniversite öğrencilerinin arkadaşlık ağları, üzerinde çalıştığı güncel konular arasındadır.

 

Gülnaz Bekar Hakkında:

1994-2017 arasında MEB’ de sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. Halen Yenilikçi Öğrenme İlkokulu’ nda sınıf öğretmeni olarak çalışıyor. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü' nde okuyor. Çocuklar İçin Felsefe (P4C) Eğitimcisidir. Düşün Taşın Atölyeleri’nin üç üyesinden biridir. Yenilikçi Öğrenme Merkezi Mesleki Gelişim Uzmanlığı Sertifika Programı’nı “ İlkokul Öğretmenlerinin Derslerinde İlişkilendirilmiş Oyun Kullanım Becerilerinin Değerlendirilmesi ve Geliştirilmesi: Bir Eylem Araştırması”  adlı çalışmayla tamamladı. Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesi'nde Yaratıcı Drama Liderliği/ Eğitmenliği Sertifika Programında Eğitmen Eğitimcisi. Müze, kütüphane, sergi vb. mekânlarda P4C ve yaratıcı drama yöntemi ile çocuk ve yetişkinlerle atölyeler yürütüyor. Çağdaş Drama Derneği, ÇYDD, TEMA Vakfı gibi sivil toplum örgütlerinin çalışmalarında gönüllü eğitmenlik yapıyor.

 

Gamze Yatkın Hakkında:

1992 yılında Denizli’de doğdu. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden 2014’te mezun oldu. 2014 yılından bu yana okul öncesi kurumlarında sınıf öğretmenliği yapmaktadır. Alanında verimli olmak için eğitim ve seminerlere katılmaya özen göstermektedir. Çocuk Gazetesi’nin kurucularından biridir. Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir. Aynı zamanda akıl ve zeka oyunları eğitmenliği yapmaktadır.

 

Nebi Burak Ay Hakkında:

1993 yılında Mersin’de doğdu. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim  bölümünden 2015’te mezun oldu. Mersin’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okulunda özel eğitim öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Dijital araçların eğitimde etkin kullanılması, engellilik, kapsayıcı eğitim ortamları ve okullarda çatışma yönetimi alanlarında çalışmalarda bulundu. Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir.

 

Sibel Tosuner Hakkında:

2000 yılında Ankara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden mezun oldu. Aydın’da MEB’e bağlı bir devlet okulunda Psikolojik Danışman olarak görevini yürütmektedir. Eğitimde engellilik hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, travma müdahaleleri ile ilgili konularda çalışmalar yapmaktadır. Farklı kademedeki öğrenci, veli ve öğretmenlere yönelik çalışmalar düzenlemektedir. 2 yıl önce Öğretmen Ağ’ına dahil olmuş ve Değişim Elçisi olarak çalışmalarını yürütmektedir. 

 

 

When
2021-06-30 20:00 through 21:00
╲╱