GERİ

GELECEĞİN DÜNYASINA YÖN VERECEK EN ÖNEMLİ BECERİ: YARATICILIK

Haziran 25, 2021

Saat: 18:00-19:30

 

Yaratıcılık son zamanların en popüler konularından birisi ve her zaman da hayatımızda varlığını sürdürüyor. Biz onu bazen fark eder, bazense etmeyiz. Bazılarımız önemini bilir, bazılarımız ise bilmez. Yaratıcılığımızı geliştirmek de köreltmek de bizim elimizdedir. Hızlı ve devamlı değişen dünyanın geleceğinde yaratıcı düşünme becerileri konusunda kendisini geliştirmiş ve eğitim sürecinde desteklenmiş bireyler başarılı ve mutlu olma konusunda avantajlı olacaktır. Yaratıcılık tam da bu nedenle geleceğin dünyası için olmazsa olmaz bir beceri olarak karşımıza çıkmakta.

Karşılaşmalar serisinin yenisi “Geleceğin Dünyasına Yön Verecek En Önemli Beceri: Yaratıcılık” etkinliğinde yaratıcılığın hayatımızdaki yerini, geleceğin dünyasındaki can alıcı rolünü ve yaratıcılığımızı nasıl geliştirebileceğimizi tartışacağız. Yıldız Güven'in konuşmacılığında ve Değişim Elçisi Nuray Ardıç’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlikte 25 Haziran Cuma günü 18:00-19:30 saatleri arasında buluşalım.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın! 

 

 

Yıldız Güven Hakkında

Hacettepe Üniversitesi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümünden 1975 yılında mezun oldu. 1978 yılında Illinois Üniversitesi, Özel Eğitim Bölümü’nden yüksek lisans derecesi aldı. Kısa bir süre uzman olarak İstanbul Üniversitesi, Çapa Tıp Fakültesi, Çocuk Psikiyatrisi Kliniği’nde çalıştı. 1991-2019 yılları arasında Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalında görevini sürdürdü. Bu süre içerisinde 1997 yılında doktora derecesini aldı. 2000 yılında doçent, 2008 yılında ise profesör oldu. 2009-2012 yılları arasında ise Özel Eğitim Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 2019 yılında Maltepe Üniversitesi, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalında göreve başladı.

 

Nuray Ardıç Hakkında

Pamukkale Üniversitesi Anaokulu Öğretmenliği Bölümünden 1999 yılında mezun oldu. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında okul öncesi öğretmeni olarak görev yaptı. 2017 yılında Yaratıcı Problem Çözme Programı ile Öğretmen Ağı’na dahil oldu. Ağ’da Değişim Elçisi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

 

When
2021-06-25 18:00 through 19:30
╲╱