GERİ

DİSKALKULİ VE DİSKALKULİK ÇOCUKLARDA MATEMATİK ÖĞRETİMİ

Haziran 23, 2021

Saat: 20:30-22:00

 

Matematik Öğrenme Güçlüğü/Diskalkuli yaşayan bireyler, basit sayı kavramlarını anlama güçlüğü yaşarlar, sayıları kavrama sezgisinden yoksundurlar, sayısal durumları ve onlarla işlem yapmayı öğrenmede problem yaşarlar. Doğru cevap verseler veya doğru yöntem kullansalar dahi yaptıklarını mekanik ve güvensiz bir şekilde yapmış olabilirler. Basit aritmetik işlemleri yapmada sözel problemleri çözmek için hatırlamaya dayalı işlemleri kullanmada güçlük yaşarlar. Sayıların boyut ve büyüklüğünü tahmin etmede ve sayı ilişkilerini anlamada zorlanırlar. Sayıları kavramada ve sayılarla işlem yapmada yavaştırlar. Parmakla sayma gibi yaşıtlarının çoktan terk ettikleri stratejileri çok basit işlemlerde dahi yoğun bir şekilde kullanırlar. Peki diskalkulik çocuklar matematik öğrenemezler mi? ''Her Çocuk Matematik Öğrenebilir'' sloganıyla  kurulmuş olan ve faaliyet gösteren Diskalkuli Derneği bu konuda pek çok akademisyen ve öğretmen ile çalışmalar yapmaktadır.

Karşılaşmalar serisinin yenisi “Diskalkuli ve Diskalkulik Çocuklarda Matematik Öğretimi” etkinliğinde, özellikle diskalkulik çocukların erken yaşta tespiti ve etkili eğitsel müdahale yöntemlerinin neler olduğu ve bu bağlamda diskalkuliye dair öğretmen farkındalığının önemi üzerine konuşacağız.  Diskalkuli Derneği’nden Yılmaz Mutlu’nun konuşmacılığında ve Değişim Elçisi Esra Minisker’in moderatörlüğünde gerçekleşecek olan “Diskalkuli ve Diskalkulik Çocuklarda Matematik Öğretimi” etkinliği için 23 Haziran günü 20:30-22:00 saatleri arasında buluşalım. 

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Karşılaşmalar, Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın! 

 

Yılmaz Mutlu Hakkında

Muş Alparslan Üniversitesi'nde İlköğretim Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalında çalışmaktadır. 2017 yılından beri Diskalkuli Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devam ettirmektedir. Genel olarak Gelişimsel Diskalkuli, Eğitimsel Sinirbilim-Psikoloji, Bilgisayar Destekli Matematik Eğitimi ve Parmakla Sayma üzerine araştırmalar yapmaktadır.

 

Esra Minisker Hakkında

1981 yılında Bergama'da doğdu. 2004 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 16 yıldır devlet okulunda sınıf öğretmenliği yapmaktadır. İlgi alanları arasında çocuk edebiyatı, çocuklar ile felsefe, eğitim kooperatifleri yer almaktadır.

 

When
2021-06-23 20:30 through 22:00
╲╱