GERİ

MÜZE EĞİTİMİ: ZEYTİNYAĞI FABRİKASI

Haziran 10, 2021

19:00-20:30

Rahmi Koç Müzesi İşbirliğiyle:

 

Gerçek bir zeytinyağı fabrikasını sanal olarak gezerek incelemek ve bunun üzerinden öğrencilerin dersteki kazanımlarını nasıl destekleyebileceğimizi ve teknolojiye olan merakılarını nasıl artırabileceğimizi konuşmak ister misiniz?

Karşılaşmalar serisinin yenisi, Rahmi Koç Müzesi ile iş birliğinde gerçekleşecek “Müze Eğitimi: Zeytinyağı Fabrikası” etkinliğinde, zeytinyağı yüzyıllar boyunca nasıl elde edildiğini; insan gücünden hayvan gücüne, buhar gücünden yapay zekaya nasıl geçildiğini, yani Endüstri 1.0’dan 4.0’a kadar olan aşamalarını birlikte inceleyeceğiz. Tabii ki öncesinde sanal müze turu bizleri bekliyor! Ahmet Demirer ve Zeliha Büyükkurt’un konuşmacılığında, Değişim Elçisi Bilge Buhan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek “Müze Eğitimi: Zeytinyağı Fabrikası“ etkinliği için 10 Haziran Perşembe günü 19:00-20:30 saatleri arasında buluşalım.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın!

 

Ahmet Demirer Hakkında

1987 İstanbul doğumlu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünden mezun olduktan sonra Rahmi M. Koç Müzesi’nde Eğitim Uzmanı olarak işe başladı. Müze Eğitmenliği devam ederken Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 9 yıldır aktif olarak müzede eğitim çalışmaları yapmakta. Birçok müzenin eğitim paketinin oluşturulmasında görev aldı. Şu anda müzede çevrim içi eğitimlerle gençlere ulaşmaya devam ediyor.

 

 

Zeliha Büyükkurt Hakkında

1990 İstanbul doğumlu. 2012 yılında İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi’nde öğrenimi devam ederken Pedagojik Formasyon eğitimi aldı. Ardından Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi Ön Lisans eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Lisans eğitimine başladı. 2017’de Gelişimsel Çocuk Nörolojisi Derneği’nden Denver II Gelişimsel Tarama Testi Yeterlilik Belgesi ve 2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Türk İşaret Dili Eğitimi aldı. Üniversitedeyken ve mezun olduktan sonra beş yıl kadar özel kurumlarda tarih ve sosyal bilgiler öğretmenliği yaptı. 2016 yılında Rahmi M. Koç Müzesi’nde Eğitim Uzmanı olarak göreve başladı ve hala devam etmekte. Müze Eğitimi Projeleri, Müze Eğitim Paketleri oluşturulmasında ve müzede gerçekleştirilen eğitimlerin verilmesinde görev almakta.

 

Bilge Buhan Musa Hakkında

1999 Selçuk Üniversitesi Anaokulu Öğretmenliği ve 2006 Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Eğitiminde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Harvard Üniversitesi Project Zero (Sanat Yoluyla Eleştirel Düşünme) 2010, Harvard Graduate School Farklılaştırılmış Eğitim 2010 ve Çoklu Zeka Eğitimi Ve Uygulamaları 2006 eğitim programlarına katıldı .4-6 yaş çocuklar için Bilişsel Eğitim Kitapları yazdı. Okul Öncesi öğretmenlere ve ailelere yönelik olan www.ailedenokula.com ve www.bilgekutu.com sitelerinin kurucularındandır. Koç Okullarına Anasınıfı öğretmenliği yapmaya devam etmektedir

 

 

 

When
2021-06-10 19:00 through 20:30
╲╱