GERİ

DERS DIŞI ETKİNLİKLERİN BİREYSEL VE SOSYAL GELİŞMEDEKİ ROLÜ

Haziran 3, 2021

Saat: 21:00-22:30

 

Okulda ne kadar notlarımız yüksek olursa olsun eğer becerilerimizi ve bilgilerimizi uygulayacak yer bulamamışsak kendimizi, hayatı anlamada daha çok yolumuz var demektir. Peki ne yapmalıyız?

Karşılaşmalar serisinin yenisi, “Ders Dışı Etkinliklerin Bireysel ve Sosyal Gelişmedeki Rolü”nde Öğretmen Ağı paydaşı Gönüllü Hizmetleri Derneği kurucu üyesi Hülya Denizalp’in konuşmacılığında, öğrencilerimiz ve eğitimciler için gönüllülük ve sivil toplumun bireysel ve sosyal gelişimleri üzerindeki etkinliğini konuşacağız. Moderasyonu Değişim Elçisi Murat Çıtır tarafından üstlenilecek etkinlik için, 3 Haziran Perşembe günü, 21:00 - 22:30 saatleri arasında buluşalım.

 

Hülya Denizalp Hakkında

Hülya Denizalp 1976 yılından beri yaptığı gönüllü çalışmalar ve 30 yıldır sosyal girişimcilik alanındaki deneyimleri ile bugün kendini ve toplumu geliştirmek isteyen gençler için çalışmaya devam ediyor. 1990'larda GENÇTUR’da bir çok ilke imza atan Hülya Denizalp 2000 yılında Türkiye’de bir sivil toplum kuruluşunda ilk Gönüllü Koordinasyon Merkezi’ni TEGV'de kurduktan sonra Dünya’nın ilk ve en geniş sosyal girişimcilik ağı olan ASHOKA’yı Türkiye’de resmen 2004 yılında kurmuştur. ASHOKA sırasında sosyo kültürel dezavantajlı kesimleri tanıdıktan sonra 2008 yılında Doğu-Batı Kampının tohumlarını  attı. 2009 yılında da YAŞÖM’ü gençler ile birlikte kurdu. Halen 2 programın da mentorluğunu sürdürmektedir. 2019 yılından beri YAŞÖM ve DBK'yı şemsiyesi altına aldığı Gönüllü Hizmetler Derneği’nde yeniden yapılandırma çalışmaları  devam etmektedir. 2002 yılında beri Açık Radyo’da Gönüllülük ve Sosyal Sorumluluk programına, 2010 yılından beri de Toplumsal Dönüşüm için SOSYAL GİRİŞİMCİLİK kapsamında sürdürmektedir. En son olarak da Online Gönüllü Okulunu yine GHD bünyesinde kurarak çalışmalarını geliştirmektedirler. Bütün bunların yanısıra çeşitli Üniversite ve STK’larda ders verirken sosyal girişimciler ve STK'lara da danışmanlık yapmaktadır.

 

Murat Çıtır Hakkında

23 yıllık sınıf öğretmeni olan Murat Çıtır yaklaşık 10 senedir TEGV, TEMA, AÇEV, EÇEV, AKUT, Kızılay gibi farklı sivil toplum kuruluşlarında gönüllü faaliyetler yapıyor. Gönüllülüğü bir yaşam stili haline getiren Murat Çıtır, evli ve iki çocuk babasıdır.

When
2021-06-03 21:00 through 22:30
╲╱