GERİ

DOĞAÇLAMA OYUNLARI: DANS VE HAREKET ATÖLYESİ

Mart 23, 2021

BoMoVu İşbirliğiyle:



Kendi bedenimizle ilişki kurmayı; herhangi bir mükemmel forma ulaşma, güzel görünme ya da başarma kaygısı olmaksızın, hareket içinde rahatlamaya ve kendinizi keşfetmeye ne dersiniz?  

BoMoVu sosyal Güçlendirme için Spor ve Beden Hareketi Derneği işbirliği ile, katılımcıların kendi bedenlerine ve başkalarıyla ilişki kurma biçimlerine dair farkındalık kazanadıkları doğaçlama oyunlar oynadığımız “Doğaçlama Oyunları: Dans ve Hareket Atölyesi”nde, Kontak Doğaçlama dans formunun prensiplerinden hareketle, sınırlar, akışkanlık, denge, dinleme, güven gibi konularda, doğaçlama hareket egzersizleriyle çalıştık.

Atölyenin ikinci kısmında ise, öğretmenlerin sınıf ortamında ya da dışında (ve dijital ortamlarda) çocuklarla oynadıkları çeşitli doğaçlama hareket oyunlarını birlikte oynayarak; oyunların nasıl uyarlanabileceğini, olası kazanımlarının neler olabileceğini konuştuk. BomoVu ekibinden Dilek Üstünalan’ın yürütücü, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Gözde Uysal’ın moderatörlük görevini üstlendiği “Doğaçlama Oyunları: Dans ve Hareket Atölyesi” için, 23 Mart Salı günü 19:00 - 21:00 saatleri arasında buluştuk.

 

 

Dilek Üstünalan Hakkında

Sosyal Güçlendirme için Spor ve Beden Hareketi Derneği BoMoVu'da proje koordinatörü olarak çalışan Dilek Üstünalan, bilgisayar mühendisliği, siyaset bilimi ve sosyoloji alanlarında eğitim aldı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Sosyoloji doktorasına devam ediyor. Uzun yıllardırbirçok farklı dans türüyle ilgileniyor. 2013'ten bu yana bir çağdaş dans formu olan Kontak Doğaçlama üzerine yoğunlaştı. Kontak Doğaçlama ders ve etkinliklerinin organize edilmesi için çalışıyor; dans araştırma laboratuvarları, atölyeler ve jam’lerde kolaylaştırıcılık yapıyor.

2019-2020 yıllarında BoMoVu'nun Eleştirel Beden Programı'nda, BoMoVu mekanında herkese açık Kontak Doğaçlama paylaşımları ve 2017-2018 yıllarında Hareketin Özgür Projesi’nde gönüllü olarak, İstanbul’da yaşayan Suriyeli mülteci kadınlarla, Ad.dar Toplum Merkezi’nde haftalık olarak Kontak Doğaçlama atölyeleri yaptı.

BoMoVu'nun, mültecilerin ve yerinden edilmiş kişilerin vücut bütünlüğü ve hareket hakkını temel alan Hareketin Özgür Projesi'nin son dönem koordinasyonunu üstlendi. Bu proje içerisinde BoMoVu ekibinin geliştirmiş olduğu Sosyal Değişim için Spor: Beden Hareketi Programı Geliştirme Rehberi'nin editörüdür. Ekim 2020'den bu yana, öğrenmeyi hareketle desteklemek ve aktif okul kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayan Hareket Okulda projesinin koordinatörlerinden biridir. Bu proje dahilinde geliştirilmiş olan Aktif Okul Öğretmen Kılavuzunun etkinlik yazarlarındandır.

 

Gözde Uysal Hakkında

Uysal, 2006'da Marmara üniversitesi ilköğretim matematik bölümünden mezun olduğundan beri matematik öğretmenliği yapıyor. EKİP matematik okulunda ders içeriği geliştiriyor. TEGV'de gönüllük, İşitme Engelliler okulunda fen ve matematik derslerinin yanı sıra bu öğrencilere İSEM'de ÖMSS kursu verdi. MEB hizmetiçi eğitimlerinde eğitmen olarak yer aldı. Öğretmen Ağı’na başlangıç grubuyla katılıp, Ağ’da faaliyetlerini Mersin Değişim Elçisi olarak sürdürüyor. EPÖ yüksek lisans tez aşamasında.

 

When
2021-03-23 19:00 through 21:00
╲╱