GERİ

Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla Evlilikler Üzerine Deneyim Paylaşımı

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Ocak 31, 2023

Saat: 20:00-21:30

 

31 Ocak’ta Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla Evlilikler üzerine deneyimlerimizi paylaşmak üzere buluşuyoruz. 


2021 yılı sonlarında Değişim Elçileri ile gerçekleşen sohbetlerde, çocuk yaşta, erken ve zorla evlilik konusunda öğretmenlerin karşılaştığı zorluklar ve bu konunun kız çocukların eğitimine etkisi üzerinde zaman zaman durmuştuk. Bunun üzerine Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ile bir işbirliği başlattık. Bu işbirliği kapsamında, 2023 yılı içerisinde bu sorunu öğretmenlerle birlikte ele alacağımız bir proje yürüteceğiz.
 

Şubat ayı itibariyle yürütülecek bir anket çalışmasının ve Ağ’da kurulacak bir adhokratik topluluğun öncesinde proje faaliyetlerini kurgulamak için sizlerin katkılarına ihtiyaç duymaktayız. Bu sebeple, öğretmenler olarak eğitim ortamlarında çocuk yaşta, erken ve zorla evlilikler konusundaki gözlem ve deneyimlerinizi, aynı zamanda toplumsal cinsiyet bağlamında oluşan eşitsizliklere ilişkin karşılaştığınız zorlukları ve ihtiyaçlarınızı öğrenmek üzere bir araya gelmek istiyoruz. Bu etkinlikte 10 Ocak’ta gerçekleşen deneyim paylaşımının üzerine inşa edecek, yeni başlıklarda derinleşeceğiz. Deneyim paylaşımının ardından, Şubat ayında kurulacak adhokratik toplulukta ve proje sürecinde yer almak isteyen Değişim Elçilerine projeye dair bilgi vereceğiz. 
 

Deneyim paylaşımı için 31 Ocak 2023Salı günü 20:00-21:30 saatleri arasında buluşacağız. Kaydınızı oluşturmak için kayıt esnasında çıkan formu doldurmayı unutmayın!

 

Not: Deneyim paylaşımına katılım kontenjanla sınırlıdır. Branş, il ve kademe çeşitliliğine dikkat edilerek bir önceliklendirme yapılacaktır. Katılacaklara, e-posta yoluyla bilgi verilecektir.

 

31 Ocak Salı akşamı buluşmak üzere!

 

Tarih
2023-01-31 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱