GERİ

Dönüşen Şekiller İle Yaratıcılığa Cesaret

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mart 30, 2022

Saat: 20:00-21:30

 

Yaratıcılık çoğu zaman “bazı şanslı insanlara özel bir yetenek” olarak algılansa da aslında herkesin çocukluktan bu yana sahip olduğu ve egzersiz yaparak geliştirebileceği bir özellik. Yaratıcılığa cesaret ise yaratıcı olmaya gücümüzün yettiğine dair duyduğumuz derin bir inanç. Her ne kadar hepimizin içinde yaratıcılık potansiyeli olsa da, pek çoğumuz çocukluktan yetişkinliğe geçiş sürecinde yaratıcılığına inanmaktan vazgeçiyor, “yaratıcılık kasını” kullanmaya cesaret edemiyor. Peki, yaratıcı cesaretimizin önündeki engellerle baş etmeyi nasıl kolaylaştırabiliriz?

 

“Dönüşen Şekiller İle Yaratıcılığa Cesaret” atölyesinde yaratıcılık kavramını psikoloji literatürü üzerinden ele alacağız, yaratıcılığımızı destekleyecek egzersizler uygulayacağız. Bireysel olarak yaratıcı cesaretimizin önünde ne gibi engeller olduğunu fark etmemizi ve yaratıcı özgüvenimizle temas kurmamızı sağlayacak atölye Ezgi Aksoy Emer’in yürütücülüğünde ve Değişim Elçilerinden Neriman Dorukan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek. “Dönüşen Şekiller İle Yaratıcılığa Cesaret” atölyesi için 30 Mart Çarşamba günü 20:00 - 21:30 saatleri arasında Zoom’da buluşalım.

 

Not: Atölye esnasında kullanmak için etkinliğe bağlanırken yanınıza kağıt, kalem ve varsa renkli kalemler almayı unutmayın.

 

 

Ezgi%20Aksoy%20Emer.png

Ezgi Aksoy Emer Hakkında

Psikolojik Danışman Ezgi Aksoy Emer, 2013 yılında Ege Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümünden mezun oldu. 2014 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Aile Danışmanlığı Sertifika programını bitirerek, Aile Danışmanı ünvanını almaya hak kazandı. Mezun olduğu yıldan bu yana İstanbul ve İzmir’de çeşitli özel okullarda Okul Psikolojik Danışmanı olarak görev yaptı. 2017 yılında Dr. Alp Karaosmanoğlu’ndan Şema Terapi teorik eğitimini aldı. 2018 yılında Barcelona’da Metafora Art School’da Sanat Terapisi giriş eğitimini aldı. 2020 Aralık ayından bu yana, tüm bu eğitimlerin ve deneyimlerinin birleşimiyle oluşan bir yaklaşımla , farklı konularda oluşturduğu aylık programlar ile yetişkinlere yönelik online grup atölyeleri düzenlemektedir. Dijital çizim ve illüstrasyon konularında da, 2017 yılında hobi olarak başladığı karakalem kursu vesilesiyle keşfettiği bir beceriyi kendi kendine geliştirmeye çalışıyor.

 

Neriman%20Dorukan.png

Neriman Dorukan Hakkında

17 yıldır Görsel Sanatlar öğretmenliği yapan, bir çocuk annesi, 2018 yılında Öğretmen Ağı’yla tanışmış, pek çok etkinlikte görev almış, YPÇ Programı’nı yürütücü eğitimine kadar tamamlamış bir Değişim Elçisi.

 

Tarih
2022-03-30 20:00 - 21:30
╲╱