GERİ

Eğitim Toplumsal Sorunları Çözebilir mi? Kriz Ortamında Umudu Yeşertmek

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mart 26, 2022

Saat: 15:00-17:00

 

Bayetav İşbirliğiyle:

bayetav.jpg

 

 

 

Teknoloji alanındaki gelişmelerin birbiriyle yarıştığı Dünya’da toplumsal alandaki gelişmeler için aynısını söylemek pek mümkün olmuyor. Birlikte yaşamakta sistemsel zorluklar yaşıyoruz, bu zorlukları toplumsal çözümler üreterek aşamadığımızda ise iklim, pandemi, savaş gibi çeşitli küresel ve toplumsal krizlerle peş peşe karşılaşıyoruz. Peki, eğitim toplumsal sorunlarımızı ve yaşadığımız krizleri çözmekte bize nasıl yardımcı olabilir?

 

“Eğitim Toplumsal Sorunları Çözebilir mi? Kriz Ortamında Umudu Yeşertmek” etkinliğinde içinde yaşadığımız Dünya’nın toplumsal sorunlarını bütüncül bir ölçekte ele alacağız, bu sorunlara çözümler ararken eğitimin nasıl bir noktada durduğu üzerine tartışacağız. Öğretmen Ağı İçerik Danışmanı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden Kenan Çayır’ın konuşmacılığında ve Değişim Elçilerinden Merve Bursa’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan “Eğitim Toplumsal Sorunları Çözebilir mi? Kriz Ortamında Umudu Yeşertmek” etkinliği için 26 Mart Cumartesi günü 15:00 - 17:00 saatleri arasında İzmir Bornova’da BAYETAV Akademik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nde buluşalım. 

 

Not: Etkinlik yüz yüze olarak İzmir’de gerçekleşecektir, etkinlik herkesin katılımına açık fakat kontenjanla sınırlıdır. Bu sebeple katılım sağlayacağınıza eminseniz etkinliğe kaydolmanızı rica ederiz.

 

 

kenancayir.png

Kenan Çayır Hakkında

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi, ve Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürüdür. Çayır, Lisans ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı. Doktora derecesini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden aldı. İngiltere’de Leeds Üniversitesi Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Merkezi’nde ve Almanya’da Georg-Eckert Uluslararası Ders Kitapları Enstitüsü’nde doktora sonrası çalışmalar yaptı. Avrupa Konseyi ve EIP Sloveyna’nın ortaklaşa düzenledikleri insan hakları eğitimi seminerlerine ve Gürkaynak Yurttaşlık Enstitüsü’nün eğitici eğitimi seminerlerine katıldı; bu alanda sertifikalar aldı. Tarih Vakfı’nın Ders Kitaplarında İnsan Hakları Projesi’nde öğretmenlere ve ders kitabı yazarlarına yönelik eğitimler verdi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Reformu Girişimi’nin birlikte düzenledikleri “Düşünme gücü” adlı öğretmen eğitimi projesinde uzman eğitici olarak çalıştı. Farklı sivil toplum kuruluşlarının demokratikleşme ve insan hakları eğitimi alanındaki projelerinde danışmanlıklar yaptı. Ders kitapları, yurttaşlık, insan hakları eğitimi ve İslami hareketler üzerine çalışmakta ve yazılar yayımlamaktadır. 

 

 

Merve%20Bursa%20en%20k%C3%BC%C3%A7%C3%BCk.jpegMerve Bursa Hakkında

İzmir’de doğup büyüyen Merve Bursa ilk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladı. 2016 yılında Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. MEB’e bağlı özel bir okulda çalışan Bursa, çocuklarla doğa, çevre, kültürel miras, felsefe, eleştirel becerileri ile ilgili çalışmayı sever.

 

 

 

 

 

Tarih
2022-03-26 15:00 - 17:00
Konum
BAYETAV Akademik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi
Evka 3 Mah. 101/2 Sk. No: 22
Bornova / İzmir
╲╱