GERİ

İklim Oyunu

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mart 24, 2022

Saat: 20:00-21:30

 

İklim krizi her geçen gün daha önemli ve bir an önce çözüm üretilmesi gereken bir sorun haline geliyor, bu krize çözümler üretmenin yolu ise öncelikle iklim krizinin ne olduğunu anlamaktan ve bu konuda bilinçlenmekten geçiyor. Peki, oyunlaştırma ile iklim krizi konusunda öğrenme ve farkındalık yaratabilir miyiz? İklim krizini ve iklim krizine yönelik çözümleri özel olarak tasarlanmış kutu oyunları üzerinden ele almaya davetlisiniz!


“İklim Oyunu” atölyesinde kutu oyunları yardımıyla öğrencilerde ve yetişkinlerde iklim farkındalığını nasıl yaratabileceğimizi, okullarda oyunla öğrenme ortamını oluşturarak öğrenmeyi nasıl kalıcı kılabileceğimizi konuşacağız. İklim Oyunu Hackathonu’nu kazanan kutu oyunu tasarımını daha yakından tanıyacak, oyunun geliştirilme süreçleri üzerine bilgi edineceğiz. Alen Taşcıoğlu, Değişim Elçileri’nden Arzu Kupsar ve Metin Yıldız’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek “İklim Oyunu” atölyesi için 24 Mart Perşembe günü 20:00 - 21:30 saatleri arasında buluşalım.

 

 

alenta%C5%9F%C3%A7%C4%B1o%C4%9Flu.png

Alen Taşcıoğlu Hakkında

Alen Taşcıoğlu 1973 yılında İstanbulda doğdu. İlk, orta ve lise öğreniminden sonra İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimlerini (lisans), İstanbul Teknik Üniversitesi Nükleer Enerji Yüksek Lisans eğitiminin ardından, Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve aynı zamanda Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerini tamamlamıştır. Sırasıyla uygulama mühendisliği, bilgi teknolojileri ve enerji danışmanlıkları yapmıştır. Karbondioksit emisyonunun azaltılması ve elektrikli arabaların şarj ünitelerinin otomasyonu konularında Hollanda'da bulunduğu sürede çalışmalar yürüten Taşcıoğlu 2010 senesinden beri özel bir lisede Bilgi ve Eğitim Teknolojileri Sorumlusu olarak çalışmaktadır. Bunların yanında Bilgisayar bilimi dersi vermekte, robotik kodlama kulüplerinin de sorumlu eğitmenliğini yapmaktadır. Pek çok sosyal toplulukta koordinatörlük ve eğitmenlik yapmaktadır.

 

arzukupsar2.png

Arzu Kupsar Hakkında

Ege Üniversitesi Matematik Bölümü 2000 yılı mezunu olan Arzu Kupsar özel sektörde matematik öğretmenliği yanı sıra matematik ve oyun, oyunlaştırma, motivasyon ve okuduğunu anlamlandırma üzerine atölye ve eğitimler vermektedir.

 

metimyildiz.png

Metin Yıldız Hakkında

Metin Yıldız, 1997 yılında Kocaeli ilinde doğdu. İlkokul ve ortaokulu burada tamamlayarak, lise öğrenimine Gebze Anadolu Lisesinde devam etti. Türk Alman Üniversitesinde Almanca hazırlık eğitimi aldıktan sonra Marmara Üniversitesine geçiş yaparak Mekatronik Mühendisliği eğitimi aldı.Helyum kurucu ortağı olan Metin Yıldız, kurumların inovasyon odaklı etkinliklerinde danışmanlık ve kolaylaştırıcılık yapıyor. Ayrıca oyun girişimlerine yönelik hızlandırma programları yürütüyor ve girişimlere eğitim ve mentorluk sağlıyor.

 

 

Tarih
2022-03-24 20:00 - 21:30
╲╱