GERİ

Teyit'e Muhtaç Duvarı

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mart 15, 2022

Saat: 20:00-21:30

 

Teyit İşbirliğiyle:

teyit_logo_siyah_72ppi.png

 

 

 

Gitgide daha da dijitalleşen dünyamızda, kendimizi, öğrencilerimizi, ailemizi ve arkadaşlarımızı yanlış bilgiden ve yanlış bilginin sebep olduğu sorunlardan nasıl koruyabiliriz? 


Bu soruyla birlikte yola çıkan Öğretmen Ağı ve Teyit, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği desteğiyle Türkiye’nin 19 farklı ilinden ve birçok farklı branştan 39 öğretmenle, Öğretmenler için Eleştirel Dijital Okuryazarlık Projesi’nde bir araya gelerek, 9 aylık bir çalışma yürüttü. Bu çalışmanın çıktısı olarak, yanlış bilgiye karşı mücadele yöntemlerini ve öğretmenler tarafından öğrenci, öğretmen ve veli hedef kitlelerine yönelik oluşturulmuş yaratıcı çözümlerden oluşan, “Eğitimde Eleştirel Dijital Okuryazarlık: Öğretmenden Öğretmene El Kitabı” ortaya çıktı. 


Eleştirel Dijital Okuryazarlık becerimizi geliştirmemize yardımcı olan yaratıcı çözümleri paylaşacağımız Öğretmenden Öğretmene atölye serisine  “Teyit’e Muhtaç Duvarı” atölyesi ile devam ediyoruz! Bu atölyede: şüpheli, yanlış ve yanıltıcı bilgiler konusunda farkındalık kazandırmaya ve “teyitçi” gibi düşünebilmeyi teşvik etmeye yönelik tasarlanan “Teyit’e Muhtaç Duvarı” çözümünü birlikte deneyimleyeceğiz, üzerine konuşacağız ve çözümün nasıl uygulanabileceğini birlikte keşfedeceğiz. Değişim Elçilerinden Okan Aksoy ve Yasemin Gültekin’in yürütücülüğünde gerçekleşecek “Teyit’e Muhtaç Duvarı” atölyesi için 15 Mart Salı akşamı 20:00 - 21:30 saatleri arasında buluşalım.

 

Okan%20Aksoy.png

Okan Aksoy Hakkında

1991 yılında Ankara'da doğan Okan Aksoy, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Eğitimde yaratıcı drama eğitimi de alan Okan Aksoy, Fen Bilimleri Öğretmeni görevinin yanı sıra STEM koordinatörü ve Eko-okul koordinatörü olarak görevine devam etmektedir. Mühendislik tasarım temelli STEM uygulamaları, sürdürülebilir çevre eğitimi, eğitimde eleştirel ve yaratıcı düşünme, araştırma ve sorgulamaya dayalı fen eğitimi, tasarım yoluyla öğrenme (UbD) gibi alanlarda çalışmalar yürütmektedir.

 

Yasemin%20Gu%CC%88ltekin.png

Yasemin Gültekin Hakkında

Yasemin Gültekin 2008 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. 13 senedir çeşitli özel kurumlarda PDR Uzmanı olarak görev yapan Yasemin Gültekin Çocuklar ve Şiddetsiz İletişim, Çocuklar ve Felsefe konuları ile yakından ilgilenmektedir. İlkokul Düzeyinde Çatışma Çözümü ve Akran Arabuluculuk Programı uygulamaları yapmaktadır. Eskişehir Gelişim Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir.

 

Tarih
2022-03-15 20:00 - 21:30
╲╱