GERİ

Sosyal Duygusal Öğrenme ve Yaşam Becerileri

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Şubat 25, 2022

Saat: 20:00-21:30

 

Yaşam için eğitim nasıl mümkün? Bizi hayata hazırlayan, hayatın bir simülasyonunun gerçekleştiği ekosistem olan eğitim, yalnızca akademik güçlenme alanı değil aynı zamanda çocuğun kendini tanıdığı bir alan. 21. Yüzyıl içerisindeki eğitim yaklaşımlarından, bu anlamda belki de en çok bakış açımızı değiştiren metodoloji, sosyal duygusal öğrenme oldu. Bireylerin kendilerini gerçekleştirebilmeleri için özfarkındalık, özyönetim, sosyal farkındalık, kişiler arası iletişim ve sorumluluk alarak karar verme becerileri olmak üzere 5 yetkinlik alanı tanımlayan bu metodoloji “yaşam için eğitim” bakışının okullardaki “nasıl” sorusunun bir karşılığı.

 

Karşılaşmalar serisinin yenisi, “Sosyal Duygusal Öğrenme ve Yaşam Becerileri” etkinliğinde sosyal duygusal öğrenme yaklaşımını, bu yetkinlik alanlarını, okullarda bu yaklaşım üzerinden nasıl çalışmaların mümkün olabileceğini birlikte konuşmaya davetlisiniz! Nilgün Niord, Maggie Pınar, Rengin Erdoğmuş, Metin Yoleri, Oral Özeken, Didem Öcal, Arzu Atasoy, Fetiye Erbil, Buket Aksu ve Özlem Ertaylan’ın katılımı ile, Değişim Elçisi Tuna Tanrıverdi’nin moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlik için 25 Şubat Cuma akşamı 20:00 - 21:30 saatleri arasında buluşalım.

 

 

nilg%C3%BCnnilord.png

Nilgün Niord Hakkında

İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu; antropoloji ve pedagoji sertifikaları var.

Bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra özel sektöre geçti. Kendi şirketini kurarak 25 yıl uluslararası ticaret yaptı. Lions Federasyonları ve Vakıflarında, Türk Böbrek Vakfı, KaDer ve Winpeace de yöneticilik, mütevelli üyelik yaptı.  Birçok uluslararası ve AB projesini yazım ve koordinasyonunu üstlendi.

2008 yılından itibaren ülke direktörü olarak Lions Quest'in Türkiye'ye getirilmesi, uyarlanması, programın tanıtımı, yerel eğitmen yetiştirilmesi, eğitimler organizasyonunu ve işbirlikler kurulmasını kapsayan çalışmalar ve projeler yapmakta ve yönetmekte. Lions Quest uygulayan 32 Avrupa ülkesinin koordinatörlüğünü ve ABD Merkez danışmanlığını sürdürmekte.

 

maggiep%C4%B1nar.png

Maggie Pınar Hakkında

Maggie Pınar İngiltere, Manchester Üniversitesinden Sanat Tarihi, İngilizce ve Drama bölümlerinden lisans alarak mezun oldu. Milton Keynes Üniversitesinde Eğitim’de Müfredat Geliştirme ve Değerlendirme alanında üst lisansını tamamlayarak PGCEd. Derecesini kazandı. Ayrıca Cambridge Üniversitesi İngilizce Dili Eğitmenlik sertifikasına (CEELTA) sahiptir. Öğretmen, eğitimci, okul yöneticisi ve STÖ çalışanı olarak Türkiye’de eğitim alanında 35 yıla aşkın deneyimi bulunmaktadır. Halen Boğaziçi Üniversitesi Barış Eğitimi Uyulama ve Araştırma Merkezinde aktif üyesi olarak toplumda barış kültürü geliştirmeye yönelik projeler, Barış Eğitimi, Çocuk hakları ve Katılımcı Eğitim kültürü geliştirme programları, eğitici eğitimleri, konferanslar, SDÖ ve Barış araştırmaları ile katkıda bulunmaktadır. Barışcıl öğrenme mekanını inşa etmek, Barış dili, Çok dillilik ve barış, Çok kültürlü eğitim ortamları konulu yayınları mevcuttur. Yerel ve uluslararası STÖ’leri ve akademik kurumlar ortaklı kapsamlı uluslararası eğitim projelerinde yöneticilik, danışmanlık, materyal geliştirme ve eğitmenlik hizmeti ile yer almıştır. Ayrımcılığa karşı farklılıklara saygı amaçlayan eğitim yaklaşımı olan Kimlikli Bebekler Eğitim Girişimi Derneğinin kurucu üyeleriden olup, KB Eğitici Eğitimi Sertifika Programın danışmanlığını yürütmektedir. Lions Quest Yaşam Becerileri Eğitim Programının Türkçe dili ve kültürüne uygun çocuk materyalı olarak hazırlanması çalışmalarında yer almış ve LQ Türkiye’nin ilk uluslararası eğitici eğitmeni olarak uzunca bir süre ülkemizde görev almıştır.

 

Rengin%20Erdog%CC%86mus%CC%A7.png

Rengin Erdoğmuş Hakkında

1962 yılında Ankara’da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini TED Ankara Koleji’nde tamamladıktan sonra, Fransa Grenoble Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olmuştur. Türkiye’ye döndükten sonra, 1984-1994 yılları arasında, İstanbul’da CNW Özel Eğitim ve Danışmanlık firması bünyesinde Güneş Sigorta, Birleşik Yatırım Bankası, Körfezbank ve Profilo Holding şirketlerinde yetişkinlere mesleki İngilizce eğitimi vermiştir. 1995 – 2000 yılları arasında Marmaris Pinokyo Anaokulu ve Marmaris Kenan Evren İlköğretim Okulu’nda İngilizce Öğretmenliği yapmış,  2001 yılında ise aynı yıl kurulan Özel Marmaris Koleji’nde göreve başlamıştır. Bu okulda ilköğretim ve lise bölümlerinde İngilizce ve Fransızca öğretmenliğinin yanı sıra İlköğretim Müdür Yardımcılığı, Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı ve Eğitim Koordinatörlüğü görevlerini yürütmüştür. 2009 yılında Lions Quest Yaşam Becerileri programı ile tanışmasının ardından hem uluslararası eğitmen olmuş hem de okulunda bu projeyi uygulamaya başlamıştır. Halen Lions Quest eğitmenliğinin yanı sıra profesyonel kitap çevirileri ve Yeminli Tercümanlık yapmaktadır.

 

Metin%20Yoleri.png

Metin Yoleri Hakkında

Lisans eğitimini 2000 yılında SDÜ Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliğinden mezun olarak tamamlamıştır. 2000 - 2003 yılları arasında Federal Almanya Gençlik Bakanlığı bursu ile Saarbrücken Üniversitesi’nde Eğitim Bilimleri yüksek lisansı yapmıştır. Almanya'da ve Türkiye'de çeşitli ulusal ve uluslararası okullarda öğretmenlik, bölüm başkanlığı, koordinatörlük ve idarecilik görevlerini sürdürmüştür. 2010 yılından itibaren İstanbul Irmak Okullarında çalışmaktadır. Kendisi halen Irmak Okulları Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. 2008 yılında Lions Quest Yaşam Becerileri Programı ile tanışmış ve programa uygulayıcı öğretmen olarak başlamıştır. 2011 yılında LQ Uluslararası Eğitmen ünvanı alarak, Türkiye'deki çeşitli özel ve devlet okullarının tüm kademelerine yönelik LQ öğretmen eğitimlerinde görev almıştır. 2015 yılında ise Lions Quest Senior Trainer ünvanı alarak ülkemizde ulusal eğitmen yetiştirme sürecini de başlatmıştır. Kendisi aktif olarak LQ eğitimleri de vermektedir.

 

oralozeken.png

Oral Özeken Hakkında

1966 yılında Bursa'da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa Özel İhsan Çizakça Lisesi'nde tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri bölümünden mezun olduktan sonra, Kanada'da ihtisasını tamamlamıştır. Halen TED Bursa Koleji İdari Müdürü'dür. Özeken'in, 1984 yılından bugüne kadar Leo ve Lions Kulüplerinde üyeliği bulunmaktadır. Ayrıca, Komite, Bölge ve Kesim Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Bursa Balat Lions Kulübü Kurucu Başkanıdır. Uluslararası Lions Liderlik Sertifikası sahibidir. Özeken, Lions Quest Yaşam Becerileri Programı "Uluslararası Eğitimcisi"dir.

 

Didem%20O%CC%88cal.png

Didem Öcal Hakkında

2012 yılında Marmara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden mezun olmuştur. Özel okullarda Psikolojik Danışman ve Birim Koordinatörü olarak çalışmıştır. Klinik Psikoloji yüksek lisans programını ve farklı ekollerdeki terapi eğitimlerini tamamlaması ile klinik psikolog olarak; çocuk, ergen ve ailelerle çalışmalarına devam etmektedir. Uzmanlık eğitimini aldığı çeşitli sosyal, duygusal ve bilişsel gelişim alanlarında çocuk ve yetişkinlere yönelik eğitim programları hazırlamakta ve uygulamaktadır. Bu alana olan mesleki ilgisi, Lions Quest Yaşam Becerileri Eğitim Programına Uluslararası Eğitmen olarak dahil olmasının kapısını açmıştır. Irmak Okulları’nda Psikolojik Danışman olarak görevine devam ederken LQ Uluslararası Eğitmenliğini sürdürmektedir.

 

Arzu%20Atasoy.png

Arzu Atasoy Hakkında

Darüşşafaka Lisesi’nin ardından Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nü 1998 yılında bitirdi. 11 yıl Türkiye’nin önde gelen iki okulunda İngilizce Öğretmenliği ve Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı gibi görevler üstlendi. 2009 yılında başladığı Öğretmen Akademisi Vakfı’nda; öğretmenlerin mesleki gelişim çalışmaları üzerine yoğunlaşarak “Öğretmenin Sınırı Yok“ Projesinin lider ekibi içerisinde Uzman Eğitimci olarak yer aldı. Vakfın 81 ilde gerçekleştirilen eğitimlerinin yaygınlaşması ve eğitimci yetiştirme süreçlerinde aktif rol aldı. Bunun yanında 2010 -2012 yılları arasında Motivasyon Yönetimi ve Öğrenme Akışı gibi konularda sanal dersler tasarlayıp, bu derslerin danışmanlığını yaptı. 2019 yılında ABD Dış İşleri Bakanlığı’nın International Visitor Leadership Program (IVLP) programına aday gösterilerek “Dijital Çağda Liderlik” programına katıldı. 2021 yılında Koç Üniversitesi’nde MBA yüksek lisansını tamamlayan Atasoy, TÜSİAD Eğitim Çalışma Grubu, TEGEP Yönetim Kurulu ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Danışma Kurulu üyesidir. Atasoy, Öğretmen Akademisi Vakfı’nda son 7 yıldır sürdürdüğü Eğitim Direktörlüğü görevinin ardından Şubat 2022 itibariyle Genel Müdür Vekili olarak görev yapmaktadır.

 

Fetiye%20Erbil.png

Fetiye Erbil Hakkında

Fetiye Erbil, Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Hazırlık Birimi’nde öğretim görevlisidir. Aynı zamanda Öğrenme Bilimleri doktora programında tez aşamasında bir doktora öğrencisidir. Lisans derecesini 2011 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi bölümünden almış, 2013 yılında başladığı Boğaziçi Üniversitesi İlköğretim Yüksek Lisans programını “Okul öncesi eğitimde çocukların katılım hakkı” konusunda yazdığı tezle tamamlamıştır. Akademik çalışma ve ilgi alanları arasında; sosyal duygusal öğrenme, öğretmen öğrenmesi, erken çocukluk eğitiminde program geliştirme, çocuk hakları, çocuğun katılım hakkı, çocuklarla araştırma yöntemleri ve eğitim politikaları bulunmaktadır. Son yıllarda öğretmenlere ve okul yöneticilerine yönelik sosyal duygusal öğrenme, olumlu okul/sınıf iklimi eğitimleri vermektedir. Lions Quest Yaşam Becerileri Programı öğretmen eğitimcisidir. İBB Yuvamız İstanbul okul öncesi eğitim birimlerinin erken çocukluk eğitimi programı yazarları arasındadır ve birimde görev yapacak öğretmenlerin eğitimlerinde yer almaktadır.

 

Buket%20Aksu.png

Buket Aksu Hakkında

İlkokul yıllarının bir kısmını, ortaokul ve lise yıllarını Çorlu’da geçirdikten sonra liseyi AFS öğrenci değişim programıyla Amerika’da   bitirdi. Lisans ve yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde, Doktorasını, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Bradford Üniversitesi'nde (İngiltere) tamamladı. Sosyal Bilimlere ilgisini ise Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalında ikinci Yüksek Lisansını yapıp, halen öğrencisi olduğu sosyoloji alanında sürdürdü. Altınbaş Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Aksu, Türk Eczacılar Birliği eğitmenliğinin yanında eğitimcinin eğitimi, liderlik, problem çözme ve ikna, kuşaklar arası farklılıklar ve yönetim, yönetim becerileri, sunum teknikleri, takım performansı, iletişim, koçluk gibi kişisel gelişim eğitimleri de veriyor. Yüzü aşkın ulusal ve uluslararası seminer katılımı ve davetli konuşmacı olduğu konferanslar ve panellerin yanında uzmanlık alanı olan kalite tasarımı konulu kitabı ve  kuşaklar arası ilişkileri konu alan, “Hop, Dünya Bir Tık Yavaşla” isimli kitabı mevcuttur. Aksu, ayrıca çok yönlü kişiliğiyle birçok ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşunun yönetim kurulu üyesidir.

 

ozlemertaylan.png

Özlem Ertaylan Hakkında

1967 yılında İstanbul’da doğdu. Avusturya Lisesi’ni bitirdikten sonra eğitimine Viyana Teknik Üniversitesi İşletme Enformatiği bölümünde devam etti. Aynı üniversitede Ekonomi yüksek lisansı yaptı. Arçelik Yurtdışı Satış Yöneticiliğinde başladığı çalışma hayatına Ram Dış Ticaret, Koç Holding ve Beko Elektronik’te devam etti. 2008 yılından beri çeşitli STK’larda çalışmaktadır. Lions Quest Sosyal Duygusal Öğrenme programını, gönüllüsü olduğu TEGV etkinliklerinde kullanmaktadır. 2021 Aralık ayından itibaren Öğretmen Ağı’na katılmıştır. Bitki ressamlığı ve Japon Suluboyası Sumi-e eğitimleri almaktadır. Evli ve Ömer’in annesidir.

 

tunatanr%C4%B1verdi.png

Tuna Tanrıverdi Hakkında

Tuna Tanrıverdi, öğrencilik yıllarında profesyonel olarak voleybol branşı ile ilgilenmiştir. Lisans eğitimini 2006 yılında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümü’nden mezun olarak tamamlamıştır. 2006 yılında Irmak Okulları’nda öğretmenlik kariyerine başlayan Tuna Tanrıverdi, halen Irmak Okulları Beden Eğitimi Bölüm başkanı olarak görev yapmaktadır. 2018 yılında Lisansüstü eğitimini, Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında Okan Üniversitesi’nde tamamlamış ve yüksek lisans tezini “ Bilişim Teknolojilerinin Sınıf Yönetimine Yansımaları” konusu üzerine yazmıştır. Eğitim yöntemlerinde, teknoloji uygulamalarını derslerine entegre ederek, spora ilgiyi artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmektedir. 2020 yılında Öğretmen Ağı ile tanışarak “Değişim Elçisi” oldu.

 

Tarih
2022-02-25 20:00 - 21:30
╲╱