GERİ

ÖZ FARKINDALIK VE OKÇULUK

Haziran 22, 2021

Saat: 20:30-21:30

 

Okçuluk profesyonel bir spor branşı olarak kişiye fiziksel bir gelişim sağlamanın yanı sıra mental anlamda özgüven, dikkat toplama, iletişim becerileri konusunda destek olmaktadır. Bireysel bir spor olmasının bu noktada katkıları oldukça fazladır. Tıpkı bir sınıf ortamında her öğrencinin öğrenme hızının, şeklinin farklı olması gibi okçuluk öğrenen kişiler de atış çizgisinde kendi farklılıklarıyla var olmaktadır. Peki eğitmenler olarak bu farklılıkları ve çeşitliliği göz önüne aldığımızda sporun öğretilmesini ve kişinin kendi öğrenme yöntemlerinin farkına varmasını nasıl sağlarız?

Karşılaşmalar serisinin yenisi “Öz Farkındalık ve Okçuluk” etkinliğinde okçuluk sporunun tarihi, gelişimi, faydaları ve ayrıntılarıyla, sporcuya sağladığı fiziksel ve bilişsel katkıları üzerinde durarak Okçuluk sporuyla tanışmanın hem öğretmenler hem de öğrenciler açısından nasıl faydaları olacağı üzerinde konuşacağız. Esma Eser Şerifoğlu ve Fatma Kübra Batmaz’ın konuşmacılığında, Değişim Elçisi Savaş Keskin’in moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlikte okçuluk branşını yakından tanıyacak, okçuluk alanındaki etkileşimi nasıl artırabileceğimizi tartışacağız. “Öz Farkındalık ve Okçuluk” etkinliği için 22 Haziran Cumartesi günü 20:30 - 21:30 saatleri arasında buluşalım.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın!

 

 

Esma Eser Şerifoğlu Hakkında

İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü mezunu. Pedagojik Formasyon eğitimini aynı üniversitede tamamladı. 2013 yılında sporcu olarak başladığı okçuluk branşına 2. kademe antrenör olarak kurucularından olduğu Avrasya Okçuluk kulübünde devam ediyor. Kulüp çalışmaları haricinde yarı zamanlı olarak İngilizce öğretmenliği yapıyor ve eğitim materyali üretiyor.

 

Fatma Kübra Batmaz Hakkında

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünden 2016’da mezun oldu, aynı yıl Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Pedagojik Formasyon eğitimini tamamladı. 2019 yılı itibariyle İstanbul Ünversitesi’nde Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi bölümünde lisans öğrenimine başladı.  2012 yılında okçuluk sporuna başlayan Fatma Kübra aynı branşta 2. Kademe antrenörlüğünü de alarak çeşitli kurumlarda antrenör olarak görev aldı. 2019 yılı itibariyle antrenör kurucularından olduğu Avrasya Okçuluk kulübünde antrenörlük görevine devam etmekte.

 

Savaş Keskin Hakkında

1974 Hatay Antakya doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini Antakya’da tamamlamıştır. Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan 1998 yılında mezun olmuştur. Türkiye 1. ve 2. Liglerinde bulunan çeşitli takımlarda 20 yıl hentbol oynamıştır. 1998 yılında başladığı Beden Eğitimi Öğretmenliğine Sarıçam Spor Lisesi’nde devam etmektedir.

 

Tarih
2021-06-22 20:30 - 21:30
╲╱