GERİ

ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARINDA İHBAR YÜKÜMLÜLÜĞÜ VE HUKUKİ BOYUT

Haziran 21, 2021

Saat: 19:00-21:30

 

Çocuk istismarı yaşanmamasını dilediğimiz ve önleme noktasında ortaklaştığımız bir konu. Çocuk istismarı olaylarını önleyebilmek ve doğru yönlendirebilmek için çocuğa en yakın kişilerin bilgilenmesi ise son derece önemli. İşte bu sebeple öğretmenlerin güçlenmesiyle bu konuda daha güçlü duran çocuklar yetiştirebileceğiz. 

Karşılaşmalar serisinin yenisi “Çocuk İhmal ve İstismarında İhbar Yükümlülüğü ve Hukuki Boyut” etkinliğinde çocuk istismarının hukuki boyutu, öğretmenlerin istismarı tespiti, ihbar ve ihbar yükümlülüğü, cezai açıdan sorumluluklarına ilişkin hukuki bilgilendirme konularına ve gerçekleşen istismar vakalarında hukuki olarak neler yapmamız gerektiğine ilişkin bilgilenecek ve farkındalık kazanacağız. Mine Rana Kahramanoğlu’nun konuşmacılığında ve Değişim Elçisi Gizem Ak’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan etkinliğimizde 21 Haziran Pazartesi günü 19:00-21:30 saatleri arasında buluşalım.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Karşılaşmalar, Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın!

 

Mine Rana Kahramanoğlu Hakkında

Artvin 1979 doğumlu, lise ve ortaokulu Bursa’da okudu. Marmara Hukuk Fakültesini 2000 yılında bitirdi. 21 yıldır Bursa Barosuna bağlı olarak kendi kurduğu ofiste avukatlık mesleğini sürdürmekte, “Mutluluk Reçetesi Doğal Beslenme” isimli bir kitabı var, maraton koşucusu ve koşu grubu lideri. 9 ve 14 yaşında 2 çocuk annesi. Bursa Barosu Bilişim Komisyonu kuruculuğunu yapan Kahramanoğlu aynı zamanda Bursa LÖDER (Lösemili Çocuklar Derneği) yönetim kurulu üyeliği yaptı. UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Türkiye İhbar sorumlusu ve Bursa İl Koordinatörü olarak dernekte gönüllü olarak çalışmakta.

 

Gizem Ak Hakkında

2016 yılında Anadolu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden derece ile mezun oldu. Bursa'daki okullarda okul öncesi öğretmeni, halk dansları ve Orff Schulwerk yaklaşımlı müzik eğitmeni olarak görev yaptı. Halk dansları eğitmeni olan Gizem aynı zamanda profesyonel dansçı olarak çeşitli gruplarda halen dans etmektedir. Eğitim yönetimi yüksek lisansını geçen sene bitirmiş, Uludağ Üniversitesi'nde Okul Öncesi Eğitimi alanındaki yüksek lisansına ise devam etmektedir. UCİM Bursa Eğitim Koordinatör ekibinde olup aynı zamanda Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir.

Tarih
2021-06-21 19:00 - 21:30
╲╱