GERİ

MATEMATİK ÖĞRENMEMİZİ SAĞLAYAN TEMEL BECERİLER: ÇOCUKLARDA SAYI HİSSİ VE GELİŞİMİ

Haziran 18, 2021

Saat: 20:30-22:00

 

Matematik, neden bazı kişilere çok zor gelirken bazıları için oldukça kolaydır? İlkokul çağında çocuklar matematikte akranlarından geri kalıyor, zorlanıyorlarsa ne yapılmalıdır? Bu durum sadece ilgi ve çaba eksikliği ile açıklanabilir mi? Yoksa bu durumun bilişsel temelleri var mıdır? Çocuk çaba göstermediği için mi yapamamaktadır, yoksa yapamadığı, zor geldiği için mi çaba göstermemektedir?

Bu soruların yanıtlarını tam olarak elbette bilemiyoruz. Ancak yanıtın önemli ölçüde sayı hissi denilen bir çeşit matematik algısı ya da algılama yeteneği ile yakından ilgili olduğunu biliyoruz .

Karşılaşmalar serisinin yenisi “Matematik Öğrenmemizi Sağlayan Temel Beceriler: Çocuklarda Sayı Hissi ve Gelişimi” etkinliğinde okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin sayı hissi ve aritmetik işlem becerilerinin geliştirilmesi konusunda öğretmen farkındalığının önemini  ve matematik öğrenmemizi sağlayan temel becerileri tartışacağız. 

Sinan Olkun’un konuşmacı olduğu ve Değişim Elçisi Havva Alaşa’ nın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan “Matematik Öğrenmemizi Sağlayan Temel Beceriler: Çocuklarda Sayı Hissi ve Gelişimi” etkinliği için 18 Haziran günü 20:30-22:00 saatleri arasında buluşalım.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın!

 

Sinan Olkun Hakkında

Lisans eğitimini 1985 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesinde tamamladı. Yüksek lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümünde 1995 yılında, doktora derecesini ise 1999 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Arizona Eyalet Üniversitesi’nden İlköğretimde Matematik Eğitimi alanında aldı.

 

Havva Alaşa Hakkında

1981 yılında Rize'de doğdu. AİBÜ Sınıf Öğretmenliği 2004 mezunu. Yine aynı üniversitede Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. 16 yıldır devlet okulunda sınıf öğretmenliği yapmaktadır. İlgi alanları arasında Akıl ve Zeka Oyunları, P4C (Çocuklarla Felsefe) , Eğitsel Oyunlar ve Eleştirel Düşünme yer almaktadır.

Tarih
2021-06-18 20:30 - 22:00
╲╱