GERİ

OKUMA ÇEMBERİ PROGRAMI

Haziran 14-17, 2021

Saat: 19:00-22:00

 

Öğrencilerin okuma alışkanlıklarını güçlendirmek ve kitapları daha nitelikli bir şekilde okumalarını sağlamak konularında birlikte düşünmek ve tartışmak için  “Okuma Çemberi” programına davetlisiniz! 

Bu programda akran öğrenmesini kitap okumayla nasıl etkin hale getirebileceğimizi, öğrencilerin birbirlerinin deneyimlerinden ve bakış açılarından nasıl yararlanabileceklerini, bir kitabı üst zihinsel becerilerini harekete geçirerek nasıl okuyacaklarını, zaman yönetimi, sorumluluk alma, gözlem yapma, ürün çıkarma ve birbirlerine destek olma gibi beceriler konusunda öğrencilerin donanımlarını nasıl destekleyebileceğimizi tartışacağız. Program sonunda öğrencilerinizin okumanın çok zevkli bir eylem olduğunu fark edeceklerini umuyoruz.

İki bölüm şeklinde tasarlanan Okuma Çemberi Programı, öğrencilerde okuma alışkanlığının kazandırılması ve anlamlı okuma becerisinin geliştirilmesi konularına destek olacak. Değişim Elçileri Arzu Yüksel ve Serda İlgili Narsüz’ün yürütücülüğünde gerçekleşecek programın ilk bölümü için 14 Haziran Pazartesi günü 19:00-22:00 saatleri arasında, ikinci bölümü için de 17 Haziran Perşembe günü 19:00-22:00 arasında buluşalım.

Not: Program sınıf öğretmenleri, türk dili ve edebiyatı, türkçe ve yabancı dil öğretmenlerine yöneliktir.

Öğretmenden Öğretmene, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir.

 

 

Arzu Yüksel Hakkında

Yaşam kaynağını öğrenmeden ve paylaşmadan alan Arzu Yüksel Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme-Program Geliştirme alanlarında çalışmaktadır. Farklılaştırılmış Öğrenme, İş Birlikli Öğrenme, Aktif öğrenme, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Performans Yönetim Sistemi konularında çalışmaktadır. Sosyal sorumluluk çalışmalarının toplumun dönüşmesi konusundaki önemine inanır. Öğretmen Akademisi Vakfı’nda Kısmi Zamanlı Eğitimci olarak gönüllü hizmet vermektedir. Carlos isminde bir Fransız Bulldog evladı vardır.

 

 

Serda İlgili Narsüz Hakkında

2006 yılından bu yana Uğur Koleji, İTA Okulları ve son iki yıldır Yeşilyurt Açı Koleji’nde okul öncesi öğretmenliği yapıyor. Farklı öğretim yöntemlerini, öğrencilerin öğrenme stillerine dikkate alarak bir araya getirip planlamalar yapıyor ve içerik zenginleştirme üzerine çalışıyor. Planlanlamalar yaparken yol gösterici olarak Ubd’yi, yöntem olarak ise yaratıcı dramayı odağında tutuyor.

 

Tarih
2021-06-14 19:00 - 22:00
╲╱