GERİ

MEDYA OKURYAZARLIĞI: DİJİTAL DÜNYADA VELİ OLMAK

Haziran 8, 2021

Saat: 19:00-20:30

Teyit İşbirliğiyle:

Uzaktan eğitimin hayatımıza girmesiyle birlikte eğitimde velinin/ebeveynin rolü de önemli bir değişime uğradı. Uzaktan eğitim “dijital ebeveyn olmak” gibi yeni bir kavramı da beraberinde getirdi. Bu dönemde veliler de sınıf içine taşındı, eğitimde eskisine kıyasla daha etkin bir taraf olarak yer almaya başladılar. Peki bu değişim veli-çocuk/veli-öğretmen iş birliğine nasıl bir katkıda bulundu? Kimi zaman da oldukça yorucu bir hal alan veliliğin dijitalleşmesinin eğitim konusunda nasıl faydaları oldu? 

Teyit iş birliğiyle gerçekleşecek olan Deneyim Paylaşımı serisinin yenisi “Medya Okuryazarlığı: Dijital Dünyada Veli Olmak” etkinliğinde “Dijital ebeveynlik” kavramı üzerine tartışacağız, uzaktan eğitim sürecinde “dijital ebeveynlik” nedir ve “dijital ebeveyn” nasıl biridir sorularını cevaplayacağız. “Dijital veli” olmanın medya okuryazarlığı ile ilişkisi üzerine düşüneceğiz. Yürütücülüğünü teyit.org’dan Ali Osman Arabacı ve Değişim Elçisi Sena Sezen Tulumoğlu’nun gerçekleştireceği etkinlikte 8 Haziran Salı günü 19:00-20:30 saatleri arasında buluşalım.

Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini paylaştıkları etkinliklerdir. Branş ve kademe fark etmeksizin herkesin katılıma açık ve ücretsizdir; ancak katılım kontenjanla sınırlıdır. Lütfen kaydolmayı unutmayın!

 

Ali Osman Arabacı Hakkında

Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümü ve Anadolu Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun oldu. Gazi Üniversitesi Siyasal İletişim Bölümünde yüksek lisansa devam ediyor. Ayrıca Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’ndan gazetecilik eğitimi aldı ve Lavarla'da Ankara üzerine yazılar yazıyor.

 

Sena Sezen Tulumoğlu Hakkında

1982 yılında İstanbul’da doğdu.Dokuz Eylül Üniversitesi sınıf öğretmenliği mezunu. İstanbul Gaziosmanpaşa’da sınıf öğretmeni olarak 17 yıldır çalışmakta. Kapsayıcı eğitim, eğitimde engelli hakları vb. konularda birçok projede yer aldı.

Tarih
2021-06-08 19:00 - 20:30
╲╱