GERİ

ÇEVRİMİÇİ REHBERLİ TUR: MAZİYİ KORUMAK: SADBERK HANIM MÜZESİ’NDEN BİR SEÇKİ

Haziran 16, 2021

19:00-20:30

Meşher İşbirliğiyle:

 

Meşher & Öğretmen Ağı işbirliğinde öğretmenlere yönelik çevrimiçi sanal sergi turları başlıyor!

Meşher, “Mâziyi Korumak” sergisiyle, kuruluşunun 40.yılını kutlayan Sadberk Hanım Müzesi’nden bir seçkiyi Beyoğlu’na taşıyor. Küratörlüğünü müzenin müdürü ve sanat tarihçisi Hülya Bilgi’nin yaptığı sergi, Arkeoloji ve Türk-İslam sanatı koleksiyonlarından derlenen 200’ü aşkın çarpıcı örnekle, ziyaretçileri Anadolu’nun uygarlıklar tarihinde bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.

 

Meşher Hakkında

Bir Vehbi Koç Vakfı (VKV) kuruluşu olarak Eylül 2019’da açılan Meşher, geniş bir disiplin yelpazesinden seçkilere yer veren bir sergi mekânıdır. Çeşitlilik arz eden programlamasına özel olarak kurgulanmış bir altyapı sağlayarak kültür sanat alanındaki ihtiyacı karşılamayı amaçlar. Osmanlı Türkçesi’nde “sergi mekânı” anlamına gelen kelimeden alan Meşher, mümkün olan en geniş izleyici kitlesini çekerek kültür ve sanatın kamu nezdinde anlam ve değer kazanmasını sağlamayı, böylelikle daha fazla kültürel farkındalık ve sezgi oluşturmayı hedefler.



Not: Çevrimiçi sergi turu, branş ve kademe fark etmeksizin herkesin katılımına açık, ancak kontenjanla sınırlıdır. Lütfen kaydolmayı unutmayın!

 


 

Tarih
2021-06-16 19:00 - 20:30
╲╱