GERİ

MÜZİK EĞİTİMİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

Mayıs 30, 2021

 

Müzik eğitimi öğrencilerin duygusal ve  yaratıcı yönlerinin gelişiminde önemli bir fayda sağlar. “Müzik Eğitimi Neden Önemlidir?” etkinliğinde hem öğrencilerin hem de yetişkinlerin hayal kurmasını, kendilerini tanımasını ve değişimi mümkün kılan müziğin önemi üzerine düşündük.

Müzik eğitiminin önemini ele aldığımız, müzik eserinin nasıl sistematik bir yapıda analiz edileceğini ve müzik bilgisinin yanı sıra duygusal tecrübeyi nasıl yaratacağımızı tartışdığımız, öğrencilerimizin keyif almasını nasıl sağlayacağımız hakkında konuşduğumuz atölye Benal Tanrısever konuşmacılığında ve Değişim Elçisi Sibel Yaşin moderatörlüğünde gerçekleşti. “Müzik Eğitimi Neden Önemlidir?” atölyesinde 30 Mayıs Pazar günü 14:00-17:00 saatleri arasında buluştuk.

Öğretmenden Öğretmene, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir. Geri bildirimlerle birbirlerinden beslenen öğretmenler, meslektaşlarının geliştirdikleri bu uygulamaları sınıflarına ve diğer eğitim ortamlarına taşır.

 

Benal Tanrısever Hakkında

New York, Juilliard Müzik Okulunda başarı bursuyla okuduktan sonra Carnegie Hall, Berlin Filarmoni gibi dünyaca ünlü konser mekanlarında solist piyanist olarak kariyerine devam etmiş, Amerika’nın En Başarılı Kadınlarından seçilmiş, Alman Müzik Ansiklopedisine dahil edilmiş, RIAS televizyonu yaşamını belgesel yapmıştır. Tanrısever’in ikinci tutkusu müzik eğitimini geliştirmek, yetenekten bağımsız herkesin yaşamına keyifle öğreneceği bir eğitim modeli yaratmaktı. Sanatçı ülkemize döndü ve bu ilkelerle BT Müzik ve Sahne Sanatları kurdu.

 

Sibel Yaşin Hakkında

Lisans eğitimini SDÜ Burdur Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Alanında; Yüksek Lisans Eğitimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi Alanında tamamladı. 2006 yılında Mozarteum Üniversitesi Orff Enstitüsü yaz okulu kursuna katıldı. 2019 yılında düzenlenen Bir Öğretmen Bin Ritim Projesi kapsamında düzenlenen kurslara katıldı ve Bir Öğretmen Bin Ritim Eğitmeni oldu. Kocaeli’de devlet okulunda Müzik Öğretmeni olarak görev yapmakta olup, görevlendirmeyle Kocaeli İl MEM'de Ar-Ge Biriminde Proje Uzmanı olarak çalışmaktadır.

Tarih
2021-05-30 14:00 - 17:00
╲╱