GERİ

"KENDİNİ SORGULAYAN ÖĞRETMEN" PANEL SERİSİ

Mayıs 31- Haziran 1, 2021

 

Öğretmenlerin mesleki deneyimlerine dönüp bakma, öğrenme ortamındaki pratiklerini sorgulama, gözlemleme, “ne yaptım?”, “neden böyle yaptım?” ve “daha iyi nasıl yapabilirim?” sorularını sorma ihtiyacından yola çıkarak, “Kendini Sorgulayan Öğretmen” isimli iki bölümlük çevrimiçi panel serisi gerçekleştirdik.

Öğretmen ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar sonucunda Öğretmen Ağı Değişim Elçisi öğretmenlerinden Fisun Aykır ve Mine Aksar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden (SEÇBİR) Müge Ayan ile birlikte öğretmenlerin kendi yaklaşım ve pratikleri üzerine düşünmelerini sağlayan ve eylem araştırması araç ve yöntemlerini sınıf ortamlarına özel kurgulayarak Eylem Araştırmacı Öğretmen (EYAR) Programı’nı başlattı. 2019 yılının Kasım ve Aralık aylarında uygulanmaya  başlayan, öğretmenlerin meslekleri üzerine sistematik düşünmelerini sağlayan ve kendi deneyimlerini anlamlandırma yöntemleri sunan EYAR Programı’nın “Değişim Benimle Başlar” başlıklı raporu ise Mayıs ayında yayınlandı. 

“Kendini Sorgulayan Öğretmen” panel serisinde Eylem Araştırmacı Öğretmen Raporu’nun çıktıları üzerine tartıştık, programa katılan öğretmenler uygulama süreci  deneyimlerini paylaştı. “Kendini Sorgulayan Öğretmen” ana başlığıyla düzenlenen seri; sırasıyla ‘Eylem Araştırması’ ve ‘Eleştirel Düşünme’ başlıklarında olmak üzere iki bölümden oluştu.

“Kendini Sorgulayan Öğretmen” panelleri öğretmenlerin ihtiyaçlarına antropoloji, sosyoloji ve yaratıcı drama yöntemi gibi alanları kullanarak ve daha da önemlisi öğretmenlerin bilgi, deneyim ve birikimlerine alan açarak yanıt verme umuduyla tasarlandı. Panellerde öğretmenin kendinden öğrenme yolculuğu üzerine tartışıldı, Eylem Araştırması ve Eleştirel Düşünme metotları değişime ilham oldu.

Serinin ilk paneli “Eylem Araştırması” alt başlığı ile, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi (SEÇBİR) Proje Uzmanı Melike Ergün’ün moderasyonunda, Öğretmen Ağı Değişim Elçileri Evrim Yurtseven, Fisun Aykır ve Mine Aksar’ın katılımı ile gerçekleşti. 31 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00-21.00 arasında, Öğretmen Ağı Youtube kanalından yayınlandı.

“Eleştirel Düşünme” başlıklı ikinci panel, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Meriç Dönmez’in moderasyonunda, Necmettin Erbakan Üniv. Öğretim Üyesi ve  Kalkınma Atölyesi/Eğitim Atölyesi Gönüllü Direktörü Nilay Keskin Samancı, Öğretmen Ağı Değişim Elçileri Hasan Dirik ve Merve Bursa’nın katılımı ile gerçekleşti. 1 Haziran Salı günü saat 20.00-21.00 arasında Öğretmen Ağı Youtube kanalından yayınlandı. 

Paneller Öğretmen Ağı Youtube kanalından yayınlandı.

 

Tarih
2021-05-31 20:00 - 21:00
╲╱