GERİ

ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENLERİYLE VİKİPEDİ’Yİ YAZIYOR

Mayıs 28, 2021

 

Dünyanın en büyük dijital ansiklopedisi durumunda olan Vikipedi’yi sadece bir bilgi aracı olarak değil, aynı zamanda eğitim aracı olarak kullanmak da mümkün.

“Öğrenciler Öğretmenleriyle Vikipedi’yi Yazıyor” etkinliğinde Vikipedi’yi bilinçli olarak nasıl kullanabileceğimizi ve kullanımını sınıf ortamlarına nasıl taşıyabileceğimizi tartışarak, Vikipedi’nin bir eğitim aracı olarak kullanımının Dünya üzerindeki örneklerine baktık. Başak Tosun ve Zafer Batık’ın konuşmacılığında, Değişim Elçisi Meriç Dönmez’in moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte 28 Mayıs Cuma günü 19:00-20:30 saatleri arasında buluştuk.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 

 

Başak Tosun Hakkında

Başak Tosun 1977, Adana doğumlu. Lisans öğrenimini 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı. 16 yıl internet hizmetleri alanında çalıştı. 2005 yılında bu yana açık lisanslı dijital içerik üretim ve paylaşımını yaygınlaştırma konusunda gönüllü olarak Wikimedia Vakfı ile çalışıyor. Türkiye'deki Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu ve Dijital Bilgi Derneği'nin kurucularından. Bu oluşumların etkinlikleri kapsamında 2015’ten bu yana üniversitelerde ve sivil toplum kurumlarında eğitimler düzenlemekte, özellikle kadınların görünür kılınmasına yönelik “Vikimaraton” etkinliklerini yönetmekte, açık lisansla dijital bilgi paylaşımını yaygınlaştırmak üzere müze, arşiv, kütüphanelerle işbirliği çalışmalarına katılmakta.

 

Zafer Batık Hakkında

Zafer Batık. 1978 yılında İzmit'te doğdu. 2000 yılında Kocaeli Üniversitesi Kontrol Sistemleri bölümünü bitirdi. 19 yıl Akıllı binalarla ilgili bir şirkette çalıştı. Bu şirkette çalışırken Rusya ve Türki Cumhuriyetlerde çeşitli şantiyelerde görev aldı. 2008 yılından beri Türkçe Vikipedi'de editör, 2015 yılından beri hizmetli. 2016 yılında kurulan Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye'nin kurucu üyelerinden. Genelde, Vikipedi'de son değişiklikleri ve yeni maddeleri kontrol etmekte. Özellikle sporla ilgili maddelere çok ilgi duyuyor. Ayrıca Vikipedi'nin görsel yönden de zenginleşmesi için fotoğraflar çekerek, telif hakları serbest olarak bu fotoğrafları açık lisanslarla Vikipedi'ye yüklüyor.

 

Meriç Dönmez Hakkında

1998 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Bölümünü bitirdi. Bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra 2002 yılında MEB’de öğretmenliğe başladı. Bir süre özel eğitim sınıf öğretmeni olarak çalıştıktan sonra şu anda rehber öğretmen olarak görevine devam etmekte. Bunun yanı sıra Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak gönüllülük çalışmalarına devam etmektedir.

Tarih
2021-05-28 19:00 - 20:30
╲╱