GERİ

OKUL MEKAN TASARIMLARI İLE BECERİ KAZANDIRMA

Mayıs 7, 2021

 

 

Bir fiziksel mekan olarak okul sadece bir binadan ibaret değildir; aynı zamanda eğitimde eğitici ve dönüştürücü bir role sahiptir. 

Okul Mekan Tasarımları ile Beceri Kazandırma” etkinliğinde, öğrenme ve mekan ilişkisi üzerine düşünerek, okulların fiziksel mekanlarının öğrencilerde nasıl beceriler ve davranışlar geliştirebileceği konusunda tartıştık. 7 Mayıs Cuma günü, 16:00 - 17:30 saatleri arasında, Değişim Elçileri Züleyha Birinci’nin konuşmacılığında ve Gülnaz Bekar’ın moderasyonunda gerçekleşen etkinlikte buluştuk. 

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Karşılaşmalar, Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir.

 

 

Züleyha Birinci Hakkında

Karadeniz Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı mezunu olan Züleyha Birinci, aynı bölümde yüksek lisans eğitimini tamamladı. İkinci yüksek lisansında ise Eğitim Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda fiziksel mekanlar hakkında farklı tür ve kademedeki öğrenci görüşlerini belirlemeye yönelik çalışmalar yaptı. Belediyede peyzaj mimarlığı yaptığı sırada pedagojik formasyon alarak sınıf öğretmenliğine geçti. 20 yıl boyunca sınıf öğretmenliği yapan Züleyha Birinci,  halen Üsküdar'da bir okulda müdür yardımcısı olarak çalışıyor.

 

 

Gülnaz Bekar Hakkında

İstanbul Üniversitesi Coğrafya mezunu olan Gülnaz Bekar, 1994-2017 arasında MEB’ de sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. Halen Yenilikçi Öğrenme İlkokulunda sınıf öğretmeni olarak çalışıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünde okuyor. Çocuklar İçin Felsefe (P4C) Eğitimcisidir. Düşün Taşın Atölyelerinin üç üyesinden biridir. Yenilikçi Öğrenme Merkezi Mesleki Gelişim Uzmanlığı Sertifika Programı’nı “İlkokul Öğretmenlerinin Derslerinde İlişkilendirilmiş Oyun Kullanım Becerilerinin Değerlendirilmesi ve Geliştirilmesi: Bir Eylem Araştırması”  adlı çalışmayla tamamladı. Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesi'nde Yaratıcı Drama Liderliği/ Eğitmenliği Sertifika Programında Eğitmen Eğitimcisi. Müze, kütüphane, sergi vb. mekânlarda P4C ve yaratıcı drama yöntemi ile çocuk ve yetişkinlerle atölyeler yürütüyor.Çağdaş Drama Derneği, ÇYDD, TEMA Vakfı gibi sivil toplum örgütlerinin çalışmalarında gönüllü eğitmenlik yapıyor.

 

Tarih
2021-05-07 16:00 - 17:30
╲╱