GERİ

HİKAYELERLE YOGA VE HAREKET ATÖLYESİ

Mayıs 5, 2021

 

 

Pandemi döneminde ekran başında hareketsiz kalan çocukların en temel ihtiyaçlarından biri olan hareket ve oyun ihtiyacını karşılamak amacı ile geliştirilen atölye, okul öncesi, 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerinin hikayelerle birlikte ekoloji, farklılıklara saygı duyma, düşünme becerileri, yaratıcılık ve hayal kurma, dikkat, denge, koordinasyon ve temel ders kazanımlarını pratiğe dönüştürdükleri, yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı sunuyor. Öğretmenlerin sadece beden eğitimi dersi değil tüm derslerde oyun ve hareket yolu ile ders planlarını renklendirebilmeleri için ipuçları sunuyor.

Öğretmenden Öğretmene, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir. Geri bildirimlerle birbirlerinden beslenen öğretmenler, meslektaşlarının geliştirdikleri bu uygulamaları sınıflarına ve diğer eğitim ortamlarına taşır.

 

 

Belgin Gökçen Hakkında

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulundan 1995 yılında mezun oldu. İlk görev yeri olan İstanbul’da devlet lisesinde dört yıl çalıştıktan sonra, Koç Okulu’nda göreve başladı. Gökçen, on dokuz yıldır Koç Okulu’nda Beden Eğitimi öğretmenliğine devam ediyor. Ahmet Yesevi Üniversitesi ‘Eğitim Yönetimi ve Planlaması’ yüksek lisans programını tamamladı. Bitirme projesini, ‘Geleneksel Çocuk Oyunları ve Teknolojik Oyunlar’ konusunda yaptı. Çocukluğunu özgürce oyun oynayarak geçiren Gökçen’in hayali, günümüz çocuklarının okul ve dersler dahil bol bol oyun oynayacağı ortamlar yaratmak adına yetişkinlerde farkındalık yaratmak. Bu anlamda, farklı disiplinlerde kullanılabilecek oyunlar tasarlıyor. Disiplinler arası geçiş ve farklılaştırılmış eğitim uygulamalarını da derslerinde sık sık kullanmaya özen gösteriyor. Deneyimlerini ATC (Sonbahar Öğretmen Sempozyumu) ve Öğretmen Ağı gibi platformlarda paylaşan Belgin Gökçen, en büyük hayali ‘Oyun Oynayan Okul Projesi ’ ve ‘Oyun Sokağı Projesi’ni hayata geçirerek; çözüm üreten, strateji geliştiren, işbirliği yapan, paylaşmayı bilen, bedenen ve ruhen sağlıklı, mutlu çocuklar yetişmesine katkıda bulunmak

 

 

Betül Aydın Hakkında

1983 yılında Ankara'da doğmuştur. 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Aydın 2018 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Şu an Bolu ilinde bir devlet okulunda görevine devam etmektedir. İlkokul Çocuklarında Girişimcilik Becerilerini geliştirmeye yönelik proje çalışmaları yapmaktadır. Oyunun öğrenmede motivasyonu arttırdığına inanan Aydın, Disiplinlerarası oyunlar üzerine çalışmaktadır.

Tarih
2021-05-05 21:00 - 22:30
╲╱