GERİ

GERİYE DOĞRU TASARIM YOLUYLA ÖĞRENME ATÖLYE SERİSİ

Mayıs 2, 2021

 

Geriye Doğru Tasarım Yoluyla Öğrenme Programı, ders planlama sürecinde 21. yy becerilerini geliştiren bir sınıf ortamı oluşturarak paylaşımda bulunmak üzere hazırlanmış atölye serisidir.  Bu seri aracılığıyla, her gün girdiğimiz sınıflarımıza farklı bir açıdan bakarak öğrencilerimizin bundan yıllar sonra hangi noktada olabileceğini düşündük.

“Sondan Başlayın!” diyerek bakış açımızı tamamen farklı bir yöne çevirmemizi sağlayan bu programda “Büyük Fikir, Kalıcı Anlama, Temel Sorular” gibi bildiğimiz ama içine giremediğimiz temel kavramları ele alarak öğrenme süreci ile ilgili kalıp yargılarımızı yıktık. Atölye serimizin ilk buluşması 2 Mayıs 2021 Pazar günü, 13:00 - 16:00 saatleri arasında gerçekleşti.

Serinin sonraki buluşmaları aşağıdaki gibi planlandı:

  • 2. Modül - 6 Mayıs 2021 Perşembe (20:00 - 22:00)
  • 3. Modül - 20 Mayıs 2021 Perşembe (20:00 - 22:00)
  • 4. Modül - 27 Mayıs 2021 Perşembe (20:00 - 22:00)
  • 5. Modül - 5 Haziran 2021 Cumartesi (13:00 - 16:00)

 

Öğretmenden Öğretmene, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir.

Seriye başvuran katılımcılar, tüm adımlara katılmayı taahhüt ederler. Serinin verimli olarak ilerlemesi adına kamera ve mikrofonların açılarak aktif kullanımı gerekmektedir. Seri, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açıktır.

 

Asunay Kapucu Hakkında

1972 yılında Karabük’te doğan Asunay Kapucu ilköğrenimini Karabük’te, yüksek öğrenimini Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Fakültesi’nde tamamlamıştır. 1994 yılından bu tarafa sınıf öğretmenliği, eğitim koordinatörlüğü, öğretmen mentörlüğü ve okul müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Şu an okul müdürü olarak görevine devam etmektedir. Aynı zamanda çocuk kitabı yazarı da olan Asunay Kapucu öğrencilerde üst düzey düşünme becerileri geliştirme, tasarım yoluyla öğrenme (ubd), farklılaştırılmış öğretim, P4C (çocuklar için felsefe), sınıf içi ölçme değerlendirme ve grafik düzenleyiciler gibi çok çeşitli alanlarda çalışmalar yürütmektedir.

 

Okan Aksoy Hakkında

1991 yılında Ankara'da doğan Okan Aksoy, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Eğitimde yaratıcı drama eğitimi de alan Okan Aksoy, Fen Bilimleri Öğretmeni görevinin yanı sıra STEM koordinatörü ve Eko-okul koordinatörü olarak görevine devam etmektedir. Mühendislik tasarım temelli STEM uygulamaları, sürdürülebilir çevre eğitimi, eğitimde eleştirel ve yaratıcı düşünme, araştırma ve sorgulamaya dayalı fen eğitimi, tasarım yoluyla öğrenme (UbD) gibi alanlarda çalışmalar yürütmektedir.

 

Şeyma Şimşek Bilgin Hakkında

Şeyma Şimşek Bilgin, Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı’ndan 2010 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetinden sonra Ankara’ da kurumsal özel okullarda çalışmaya başlamıştır. BLİS’de (Bilkent Uluslararası Laboratuvar Okulu) PYP eğitimi almış ve uygulama okullarında çalışmıştır.  UBD (Geriye Doğru Tasarım Yoluyla Öğrenme), farklılaştırılmış eğitim ve P4C (Çocuklar İçin Felsefe) alanlarında araştırmalar ve sınıfında uygulamalar yapan Şeyma Öğretmen hala özel bir okulda öğretmenlik yapmaya devam etmektedir

 

Tarih
2021-05-02 13:00 - 16:00
╲╱