GERİ

MEDYA OKURYAZARLIĞI: DÖNÜŞEN MEDYAYI DOĞRU OKUMAK

Nisan 21, 2021

 

Teknolojinin erişilebilirliği arttıkça, gündelik bilgi akışımız kesintisizleşti. Telefonumuzdan, televizyonumuzdan, ailelerimizle olan mesajlaşma gruplarımıza kadar yoğun bir haber trafiği içindeyiz. Neyin doğru, neyin yanlış bilgi olduğunu, haber denilen kavramın nasıl değişip dönüştüğünü kendi deneyimlerimizden hareketle tartışmaya ne dersiniz? 

Deneyim Paylaşımı serisinin yenisi, “Medya Okuryazarlığı: Dönüşen Medyayı Doğru Okumak”ta, gelişen teknolojinin haber tüketme alışkanlıklarımızı nasıl dönüştürdüğünü, yoğun bilgi trafiğinde okuryazar olmanın önemini tartıştık. 21 Nisan Çarşamba, 20:30 - 22:00 saatleri arasında gerçekleşen buluşmanın moderatörlüğünü, Öğretmen Ağı İletişim Koordinatörü Fulden Ergen ve Ağ Etkileşim Sorumlusu Irmak Akıncı Canbaz üstlendi.

 

 

Fulden Ergen Hakkında

ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2012 yılında mezun olan ve aynı okulda Mantık ve Bilim Felsefesi’nde yan dal programını tamamlayan Ergen, bir dönem Almanya Marburg’daki Philipps Üniversitesi’nde siyaset bilimi eğitimi gördü. 2013 yılında, 300’e yakın sivil toplum örgütünün Türkiye’de denge ve denetleme sisteminin sağlanması için bir araya geldiği Denge ve Denetleme Ağı’nda Dijital İletişim Koordinatörü olarak çalışmaya başladı. 2016 yılında İsveç’teki Uppsala Üniversitesi’nde başladığı “Dijital Medya ve Toplum” yüksek lisans programını 2018’de tamamladıktan sonra, Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibe İletişim Sorumlusu olarak katıldı.

 

 

Irmak Akıncı Canbaz Hakkında

Ankara’da dünyaya gelen ve 12 yaşındayken İzmir’e taşınan Akıncı, Ege Üniversitesi’nde Gazetecilik eğitimi aldı. 2013 yılında mesleğini yapmaya İstanbul’a geldi. Gazete editörlüğü, dergicilik ve halkla ilişkiler gibi pek çok sektörde çalıştıktan sonra, Bilgi Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans eğitimi almaya ve sivil toplum alanında çalışmaya karar verdi. Akıncı, Nisan 2019’da Ağ Etkileşim Sorumlusu olarak Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekip’e katıldı.

Tarih
2021-04-21 20:30 - 22:00
╲╱