GERİ

ÖĞRETMENLER ÇOCUKLAR İÇİN FELSEFEYLE TANIŞACAK

Nisan 27, 2021

 

“Çocuklar ile birlikte felsefe nasıl yapılır?” sorusu hakkında düşünmek ve tartışmak ister misiniz?

Karşılaşmalar serisinin yenisi, “Öğretmenler Çocuklar İçin Felsefeyle Tanışacak” etkinliğinde, çocuklar için felsefenin temel nitelikleri hakkında tartıştık ve bu konu hakkında fikir sahibi olduk. 27 Nisan Salı günü, 20:30 - 22:30 saatleri arasında, Hacettepe Üniversitesi Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Nihan Akkocaoğlu Çayır’ın konuşmacılığında, Değişim Elçisi Betül Aydın’ın moderasyonunda gerçekleşen etkinlikte buluştuk.

 

 

 

Nihan Akkocaoğlu Çayır Hakkında

İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü 2005 yılında bitirdi. 2005-2006 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak sınıf öğretmenliği yaptı. 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi İlköğretim Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine ve aynı yıl Hacettepe Üniversitesi, Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevliliğine başladı. 2014 yılında Çağdaş Drama Derneği Liderliği/Eğitmenliği programını bitirdi. 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi İlköğretim Bölümü’nde “Çocuklar İçin Felsefe Eğitimi Üzerine Nitel Bir Araştırma” adlı doktora teziyle lisansüstü eğitimini tamamladı. Araştırmacı, Sınıf Eğitimi Lisans Programında yer alan Eğitim Felsefesi ve Drama dersleriyle, seçmeli olarak hazırladığı Çocuklar için Felsefe ve Düşünme Eğitimi derslerini yürütmektedir. Çocuklar için felsefe ve yaratıcı drama alanlarında çalışmalarına devam etmekte olan Akkocaoğlu Çayır, Hacettepe Üniversitesi Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda doktor öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır

 

 

Betül Aydın Hakkında

1983 yılında Ankara'da doğmuştur. 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Aydın 2018 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Şu an Bolu ilinde bir devlet okulunda görevine devam etmektedir. İlkokul Çocuklarında Girişimcilik Becerilerini geliştirmeye yönelik proje çalışmaları yapmaktadır. Oyunun öğrenmede motivasyonu arttırdığına inanan Aydın, Disiplinlerarası oyunlar üzerine çalışmaktadır.

 

 

 

Tarih
2021-04-27 20:30 - 22:30
╲╱