GERİ

MATEMATİK’TE ÖĞRENME KAYBI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Nisan 16, 2021

 

Türkiye’de halihazırda yaşanan eğitime erişim sorunu salgınla birlikte daha da artıyor. Özellikle eğitime erişimde dezavantajlı konumda olan öğrenciler için öğrenme kaybı giderek derinleşiyor. 

Türkiye’de henüz salgından kaynaklanan öğrenme kaybına ilişkin kamuoyuyla paylaşılan kapsamlı bir araştırma bulunmuyor. ABD’de devlet okullarında 3-8. sınıflarda öğrenim gören yaklaşık 4,4 milyon öğrenciyle yürütülen araştırma tüm sınıf düzeylerinde matematik başarısının belirgin bir biçimde gerilediğini ortaya koyuyor.

16 Nisan Cuma günü 21:00-22:15 saatlerinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Özer Öztürk ile Değişim Elçileri Didem Metin ve Hüner Uysal’ın moderatörlüğünde salgınla birlikte matematik alanında yaşanan öğrenme kayıplarını tartışmaya açtık; bu kayıpların telafisine yönelik yol haritamızı birlikte belirledik.

 

Özer Öztürk Hakkında

Özer Öztürk, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Matematik Bölümü mezunudur. Bir süre aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalıştıktan sonra TÜBİTAK ve Polonya Bilimler Akademisi burslarıyla Polonya Bilimler Akademisi’nin Varşova’daki Matematik Enstitüsü’nde doktora yapmıştır. 2011 yılından itibaren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Matematik Bölümü öğretim üyesidir.

 

Didem Naime Metin Hakkında

1978 yılında Adana’da doğup büyüyen, son 8 yıldır İstanbul’da yaşayan Didem, Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünü bitirdikten sonra 1 yıl Cambridge Anglia Polytechnıc University’de dil eğitimi aldı.2003 yılından sonra hem Adana’da hem İstanbul’da Matematik öğretmenliği yapan Didem halen Açı Okulları Sarıyer Ortaokul Kampüsünde çalışmaktadır. Düşünme becerileri ile matematik öğretimi, oyun temelli öğrenme, toplumsal eşitsizlik konularında eğitimler almayı, kendini geliştirmeyi, etrafında farkındalık yaratmayı kendine hedef seçmiştir. Deneyimlerini İÖK, Öğretmen Ağı, DOYA (Disiplinler Arası Oyun Atölyesi) gibi platformlarda paylaşan Didem’in en büyük hayali matematiği severek, içselleştirerek, eleştirel düşünerek büyüyen çocukların yetişmesine katkıda bulunmaktır.

 

Hüner Uysal Hakkında

1970 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünden mezun oldu. 2015-2016 yıllarında Yeditepe Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi bölümünde yüksek lisans yaptı. 1992 yılından itibaren özel okullarda öğretmenlik ve bölüm başkanlığı yaptı. 2012’den itibaren İELEV Özel 125.yıl Ortaokulunda çalışmaktadır. 2013 yılından beri Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Kitap İnceleme Komisyon üyeliğine devam etmektedir. 2015 yılından beri Kanguru Matematik Yürütme kurulu üyesidir. 2012 yılından itibaren Tübitak Ulusal Ortaokul Yarışma eğitmenliği yapmıştır. 2013 yılından beri Cahit ARF Matematik Proje Yarışmasının yürütücülüğünü yapmaktadır. Değerler Eğitimi ve Düşünme Becerileri üzerine çalışmalarda bulunmuştur. 2018 yılından beri Öğretim Koçluğu yapmaktadır. Öğretmen gelişimi konusunda birçok çalışmalarda bulunmuştur. Eğitim Teknolojileri Uzman sertifika programına katılarak eğitimde teknolojinin kullanımı konusunda birçok çalışmada yer almıştır. 2019 yılında KODA Köy Öğretmenleri projesi kapsamında yürütülen Birleştirilmiş Sınıflı Köy Okulları için etkinlik kitabı oluşturma komisyon üyesidir. ERG bünyesinde gerçekleşen farklı platformlarda çalışmalara katılmaktadır. Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir. Kanguru Yönetim Kurulu üyesidir. 2019 da İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Öğretmenlik Uygulaması Danışmanlığı Eğitim Kursuna katılarak Danışmanlık sertifikası almaya hak kazanmıştır. Apple Teacher sertifikasına sahiptir. Evli ve bir çocuk annesidir.

Tarih
2021-04-16 20:00 - 21:15
╲╱