GERİ

100 YILLIK GİZEM: DİSLEKSİ

Nisan 14, 2021

 

Okuma güçlüğü çeken çocukların sınıf ve okul ortamına uyum sağlamakta zorlanabilir ya da ötekileştirilebilir. Özellikle ilkokul ve okul öncesi öğretmenlerinin özel öğrenme güçlüğü kapsamında disleksi çocukları fark edebilmeleri ve düzenlemeler yaparak, öğrencilerin akademik ve duygusal gelişim alanlarına yönelik bir bakış açısı geliştirebilmeleri önem kazanıyor.

“100 Yıllık Gizem: Disleksi” başlıklı Karşılaşmalar etkinliği, özgül öğrenme güçlüğü olan Disleksi ve buna yönelik düzenlemelere odaklandı. Denizli Öğretmen Ağı Topluluğu’nun organizasyonunu üstlendiği, Bora Deveci’nin konuşmacı ve Değişim Elçilerinden Meriç Dönmez’in moderatör olduğu etkinlik, 14 Nisan tarihinde 20:45 - 22:15 saatleri arasında, çevrimiçi olarak gerçekleşti. 

 

 

Bora Deveci Hakkında

2000 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden mezun oldu. Aynı üniversitenin Eğitim Yönetimi ve Teftişi bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 2001- 2004 yılları arasında Garanti Bankasında çalıştı. 2004 yılında MEB’e Rehber Öğretmen olarak atandı. Çeşitli tür ve düzeyde okullarda Rehber Öğretmen olarak çalıştıktan sonra 2015 - 2019 yılları arasında Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Şubesinde alan uzmanı olarak görev yaptı. Burada görev yaptığı süre içerisinde ilgili bölümün işleyişine katkı dışında Bağımlılık, İhmal – İstismar ve Danışmanlık Tedbirleri konularunda il koordinatörü olarak görev yaptı. 2019 yılından itibaren de Yenimahalle RAM ‘da müdür yardımcısı olarak çalışmaktadır. Uzun yıllardır Özgül Öğrenme konusunda alan çalışmacısı olarak çalışmalar yürütmektedir. Buna ilişkin Ankara Merkezli Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi olarak (2016-2018) görev aldı. 2020 yılında itibaren de alanın öncü STK’larından İstanbul Merkezli Türkiye Disleksi Vakfı’nın (TUDIV) Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır.

 

Meriç Dönmez Hakkında

1998 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Bölümünden mezun oldu. Bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra 2002 yılında MEM’de özel eğitim sınıf öğretmenliği ile başladığı öğretmenliğe bir ilkokulda rehber olarak devam etmektedir. Bunun yanında AÇEV, ÖRAV ve Öğretmen Ağı’nda gönüllülük çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca İyi Babalar Platformu , Babalık ve Ötesi+ Platformlarında babalık ve erkeklikler üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

 

Tarih
2021-04-14 20:45 - 22:15
╲╱