GERİ

OKUL ÇOCUĞU NASIL KORUR?

Nisan 13, 2021

 

Her evde, çocuğun temel ihtiyaçları tam olarak sağlanamayabilir. Ama okul, tüm çocuklara psikososyal destek sağlar. Her evde bir bilgisayar ya da bir çalışma masası olmayabilir. Ama her okulda tüm çocukların derse katılması için derslikler vardır. Her evde işler yolunda gitmeyebilir. Çocuklar evde yalnız kalabilir, ihtiyaçları giderilemeyebilir ya da daha ciddi risklerle karşı karşıya kalabilir. Ama her okulda çocukların ihtiyaç duyduğunda destek isteyebileceği öğretmenleri vardır. Çünkü okullar bir eğitim mekanından fazlasıdır: Okul Çocuğu Korur.

Karşılaşmalar serisinin yenisi "Okul Çocuğu Nasıl Korur?”da, Hümanist Büro’nun aynı başlıklı kampanyası üzerine çalışmalarını dinleyerek, çocuk koruma politikaları ve okul ve öğretmenin bu bağlamdaki rolünü tartıştık. Değişim Elçisi Seval Binici’nin moderasyonu üstlendiği etkinlikte, Hümanist Büro ekibinden Seda Akço konuşmacı olarak yer aldı. 

 

 

 

 

Seda Akço Hakkında

1989 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Avukatlık stajını İstanbul Barosu’nda yaptı. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Enstitüsü’nde tamamladı. 1990 yılından itibaren İstanbul Barosu, UNICEF gibi çeşitli ulusal ve uluslararası kuruluşlarda çocuk hakları alanında çalışmalar yürüttü. 2010 yılında Bürge Akbulut ile birlikte Hümanist Büro’yu kurdu.Çocuk ve insan hakları alanında yayınları bulunmaktadır.

 

 

Seval Binici Hakkında

2008 yılında Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaya başladı. Binici, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisidir.

 

 

 

Tarih
2021-04-13 19:00 - 21:00
╲╱