GERİ

MÜZE EĞİTİMİ: NEDİR, NE DEĞİLDİR?

Şubat 23, 2021

Saat: 19:00-20:30

Rahmi Koç Müzesi İşbirliğiyle:

 

Bulunduğumuz şehirdeki müzeleri, farklı branş ve kademelerden öğrenciler için bir öğrenme ortamına nasıl dönüştürebiliriz? 

Karşılaşmalar serisinin yenisi, “Müze Eğitimi: Nedir, Ne Değildir?”de, müzelerin öğrenme süreçlerine sunabileceği katkıları, müfredatla bağlantılarını kurma yöntemlerini keşfederek, Rahmi Koç Müzesi’nin müzede eğitim için yaptığı örnek çalışmaları tanıdık. 23 Şubat Salı, 19:00  - 20:30 saatleri arasında, çevrimiçi olarak gerçekleşen etkinlikte, Rahmi Koç Müzesi’nden Ahmet Demirer ve Hazal Şahin’i ağırladık; Değişim Elçisi Bilge Buhan Musa ise moderatörlük görevini üstlendi. 

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

Karşılaşmalar’a Nasıl Katılabilirim?

Dijital Karşılaşmalar için Zoom isimli aracı kullanıyoruz. Bu sayede, Türkiye’nin neresinde olursanız olun cep telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan bağlanarak etkinliğe katılabilirsiniz. 

Aşağıda süreci kolaylaştıracak bilgileri bulabilirsiniz. "Etkinliğe Kayıt ol" butonuna tıklayıp kaydınızı gerçekleştirdikten sonraki 15-20 dakika içinde, Dijital Karşılaşmalar için onay e-postası gelecektir. Onay e-postasında, etkinliğin zamanı geldiğinde tıklayarak etkinliğe katılabileceğiniz bir link yer alıyor. Daha detaylı bilgi için aşağıdaki yönergeleri inceleyebilirsiniz. 

  • Bilgisayarda Zoom nasıl kullanılır? Rehberine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
  • Zoom’u telefonunuza indirdikten sonra nasıl kullanacağınızı anlatan rehbere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Eğer webinara telefonunuzdan kullanacaksanız, öncelikle Zoom’u telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Telefonunuz Android ise (Samsung, Huawei, Nokia vb.), buradaki linke tıklayarak Google Play’den; iPhone ise buradaki linke tıklayarak Apple Store’dan Zoom’u indirebilirsiniz.

 

Ahmet Demirer Hakkında:

1987 İstanbul doğumluyum. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünden mezun olduktan sonra Rahmi M. Koç Müzesi’nde Eğitim Uzmanı olarak işe başladım. Müze Eğitmenliği devam ederken Bilgi Üniversitesi Kültür Yöntemi Bölümünde Yüksek Lisansımı tamamladım. 9 yıldır aktif olarak müzede eğitim çalışmaları yapmaktayım. Bir çok müzenin eğitim paketinin oluşturulmasında görev aldım. Şuanda müzede çevrim içi eğitimlerle gençlere ulaşmaya devam ediyoruz.

 

Hazal Şahin Hakkında:

1991 Adana doğumluyum. Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü mezunuyum. Londra Universty of Westminster ‘da Museums, Galleries and Contemporary Culture üzerine master yaptım. 2016 yılından beri aktif olarak Rahmi M. Koç Müzesinde müze eğitimcisi olarak görev almaktayım. European Museum Academy’nin özel projelerinde de çalışmaktayım.

 

Bilge Buhan Musa Hakkında:

1976 yılında doğdum. Selçuk Üniversitesi Anaokulu Öğretmenliği bölümünü ve Marmara Üniversitesinde yüksek lisans eğitimimi “Okul Öncesi Öğretmenlerinde Çevre Bilinci” teziyle tamamladım. Harvard Graduate School Farklılaştırılmış Eğitim ve Çoklu Zeka Eğitimi Ve Uygulamaları programlarına katıldım. 4-6 yaş çocuklar için Eğitim Setleri ve hikaye kitapları yazdım. Öğretmenlere ve ailelere yönelik olan www.ailedenokula.com ve www.bilgekutu.com sitelerinin kurucusuyum ve yayın akışını hazırlıyorum. Koç Okullarında ana sınıfı öğretmenliği yapıyorum.

 

Tarih
2021-02-23 19:00 - 20:30
╲╱