GERİ

BRAİLLE İLE BULMACA

Şubat 17, 2020

Saat: 20:00-22:00

Eğitimde Görme Engelliler Derneği İşbirliğiyle:



Görme engelli bireyleri eğitim başta olmak üzere hayatın her alanında kapsayabilmek için en önemli araçlardan biri olan Braille alfabesini ne kadar tanıyoruz, derslerimizde nasıl kullanabiliriz? 

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi ve Eğitimde Görme Engelliler Derneği (EGED) gönüllüsü Şeyma Büyükurvay, EGED ekibinden Oğuzhan Al, Öğretmenden Öğretmene atölye serisinin yenisi “Braille İle Bulmaca”da bir araya geldi. Moderasyonunu Değişim Elçisi Belgin Gökçen’in üstlendiğii atölyede, kapsayıcı eğitim için deneyim ve ihtiyaçlarımızı tartışıp, küçük odalarda eğlenceli bulmaca oyunları oynayarak Braille alfabesini tanıdık.

Öğretmenden Öğretmene atölye, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir.

 

 

 

Şeyma Büyükurvay Hakkında

1996’da doğdu. Hacettepe-Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümünden 2018’de mezun oldu. Şuan Kocaeli’de bir ortaokulda psikolojik danışman olarak çalışıyor. Öğrencilik yıllarından beri çocuk hakları ve engelli hakları alanında sivil toplumda yer alıyor. Hakların eşitliği, çocuk katılımı, kapsayıcı eğitim ve engellilik alanlarında değişim elçisi ve Eğitimde Görme Engelliler Derneği’nde çalışmalar yürütüyor.

 

Oğuzhan Al Hakkında

 1995 Yılında Ankara'da doğan Oğuzhan AL lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü'nde tamamladı. Eğitimde Görme Engelliler Derneği bünyesinde yönetim kurulu üyesi olarak aktif. Çeşitli konferans, panel ve seminer gibi etkinliklerde engelli bireylerin eğitimi, erişilebilirlik, engelli hakları ve toplumsal cinsiyet gibi konularda sunumlar gerçekleştiren Al; elektronik yabancı dil sınavının görme engelliler için erişilebilir hale getirilmesinde aktif rol aldı. Ayrıca Engelli Üniversite Öğrencileri İnisiyatifi ve Benimle Birlikte Engelsiz Üniversite projeleri gibi bir çok projenin yürütücü ekibinde yer aldı. Toplumsal cinsiyet ve engelli haklarını çalışma alanı olarak benimseyen Oğuzhan AL; Engelsiz Destek Gönüllü ağı Projesi'nin yürütücü ekibinde yer alıyor. 2017 Yılından itibaren Her Yerde Braille Kampanyası'nı yürütüyor. Oğuzhan Al, halen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapıyor.

 

Belgin Gökçen Hakkında

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulundan  mezun olduktan sonra; İstanbul’da bir devlet lisesinde dört yıl ve ardından da Koç Okulları’nda  yirmi  yıl öğretmen olarak çalıştı. Ahmet  Yesevi Üniversitesi ‘Eğitim Yönetimi ve Planlaması’ yüksek lisans programını tamamlayan Gökçen; mezuniyet projesini  ‘Geleneksel Çocuk Oyunları ve Teknolojik Oyunlar’ konusunda yaptı. 2018 yılında Öğretmen Ağı’na dahil oldu. Oyun tasarımı ve disiplinler arası çalışmalara duyduğu ilgi ile meslek yaşamı boyunca deneyimlediği ve derlediği oyunları; ‘ Disiplinler arası ve kazanım odaklı oyun tasarımı’ atölyesinde toparladı.Ayrıca DOYA disiplinlerarası pyun atölyesi kurucu öğretmenlerindendir. Oyun yolu ile, çözüm üreten, strateji geliştiren, işbirliği yapan, paylaşmayı bilen, bilgiyi transfer edebilen, bedenen ve ruhen sağlıklı, 21.yy becerilerini yaparak yaşayarak içselleştirmiş mutlu çocukların yetişebileceği görüşünü savunuyor. Öğretmenlerin kendi oyunlarını tasarlayabilmeleri için  çıktığı yolculuğunu  ülkemizin farklı şehirlerinde ki öğretmenlerin katılımı ile devam ettiriyor. Oyun  ve Oyunlaştırma konusunda ve Yaratıcı Problem Çözme Programında yaptığı çalışmaları; ERG İyi Örnekler Konferansı, Tübitak 4005 projeleri, Öğretmen Ağı yüz yüze ve çevrim içi etkinlikleri, MEB öğretmenler için hizmet içi eğitim seminerlerinde ve sivil toplum kuruluşlarında paylaşan Gökçen; Dr. Menşure Alkış’ın editörlüğünü yaptığı  ‘İlkokul Eğitiminde Eğitsel Oyunlar ve Güncel Uygulamalar-Nobel Yayınevi ’ kitabında da deneyimleri ve uygulamaları ile yer aldı.

 

 

 

Tarih
2021-02-17 20:00 - 22:00
╲╱