GERİ

UYGULAMALI DİJİTAL ÇÖZÜM PROGRAMI: BANA SOR

Şubat 3-26, 2021

 

Öğrenciler mevcut eğitim sistemi içinde karar süreçlerinde aktif rol alamıyor. Demokrasiye olan inanç, öğretmenlerin, ebeveynlerin tutumları ve çocuğa ilişkin bakış açıları, çocuğun kendine atfettiği değer, problem çözme becerileri, karar süreçlerine ilişkin katmanları oluşturuyor. Çocuğa dahil olduğu tüm sistemlerde fikri alınmayan, alınsa bile uygulamada somut karşılığı olmayan bir rol atfedilebiliyor. Peki; "Çocuğun sınıf ortamındaki karar alma süreçlerinde ürettiği fikirlerin somut karşılığını bulmalarını nasıl sağlayabiliriz?"

Öğretmen Ağı Yaratıcı Problem Çözme Programı’nda Değişim Elçilerinden Elif Emek Aslan, Pınar Yılmaz, Serkan Özcan, Ezgi Beşenk tarafından üretilen “Bana Sor” çözümü, Dijital Çözümler Programı kapsamında Değişim Elçilerinden  Elif Emek Aslan ve Nilgün Kutluata tarafından dijitale uyarlandı. “Bana Sor” çözümü,  Elif Emek Aslan ve Nilgün Kutluata tarafından öğrencileriyle uygulama yapmak isteyen öğretmenlerle birlikte dijital olarak yürütüldü.

Buluşma 1: 3 Şubat 20.00-21.30, Öğretmenden Öğretmene atölye olarak gerçekleştirilen bu buluşmada çözümü ve öğrencilerle nasıl uygulayabileceğimizi keşfettik.

Buluşma 2: 26 Şubat 20.00-21.30, Deneyim Paylaşımı olarak gerçekleştirilen bu buluşmada, iki buluşma arasındaki dönemde uyguladığımız çözüme ilişkin çıktıları ve geribildirimleri birbirimizle paylaştık.

 

 

Elif Emek Aslan Hakkında

2009 yılında Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programı’ndan mezun oldu. 10 yıldır MEB’e bağlı çeşitli kurumlarda çalışmaktadır. Proje geliştirme ve yürütücülük alanlarında ilçe Ar-ge biriminde görevlerde bulundu. Yerel ve ulusal projelerde program yürütücülüğü yaptı. Deneyimsel oyun terapisti ve çift terapisti olarak çalışmalarına devam ediyor.

 

Nilgün Kutluata Hakkında

2008 yılında Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 12 yıldır MEB bünyesinde Sınıf Öğretmenliği yapmaktadır. Birçok yerel ve ulusal projede çalışmalar yapmış ve başarılar kazanmıştır. E-twining üzerinden bir çok çalışma yürüterek çalışmalarını ve deneyimlerini farklı platformlarda yaygınlaştırmıştır.

 

Tarih
2021-02-03 20:00 - 21:30
╲╱