GERİ

SANAL ORTAM OYUNLARI

Ocak 6, 2021

 

Yaşanan pandemi süreci ile fiziksel ortamda eğitime ara verip uzaktan eğitime geçtiğimiz ve dijitale eğildiğimiz bir dönemi yaşıyoruz. Bu ihtiyaçtan hareketle dijitalde işlenen dersleri daha eğlenceli hale getirmek ve dersi desteklemek adına oyunlar önemli bir alternatif. Oyunlarla birlikte derslerin daha verimli geçmesine katkı sağlayabilir, dersleri daha zengin hale getirebilir, öğrencilerin ekran başında dikkatlerini ve motivasyonlarını artırabiliriz. 

“Sanal Ortam Oyunları” başlıklı Öğretmenden Öğretmene etkinliği Öğretmen Ağı ve Gönüllü Hizmetler Derneği işbirliğinde Zafer Yılmaz’ın yürütücülüğünde ve  Değişim Elçilerinden Belgin Gökçen’in moderatörlüğünde 6 Ocak 20:30-22:00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

 

Zafer Yılmaz Hakkında

Zafer Yılmaz 1959 yılından bu yana yurt içinde uluslararası gönüllü çalışma kampları düzenleyen, yurt dışındaki uluslararası gönüllü çalışma kamplarına da Türk gönüllüleri gönderen Gönüllü Hizmetler Derneği (GHD)’nin şu andaki başkanıdır. 1978 yılından bu yana katılmakta olduğu uluslararası gönüllü çalışma kamplarında oynanan canlandırıcı, buzkıran, takım ruhu oluşturan, yaratıcı drama yöntemleri kullanılan oyunlardan derlediği bir kitap çalışması vardır. 2019’da emekli olmasına karşın 42 yıllık gençlik çalışanı deneyimi ile gönüllü çalışmalarını sürdürmektedir. Kamplara ilk kez katılacak olan yeni gönüllülerin ve kamp liderlerinin eğitimlerinde GHD’nin Düşlerim Gerçekleşiyor  (http://duslerimgerceklesiyor.org ) ve Doğu Batı Kampı (https://gonulluhizmetlerdernegi.org/programlarimiz/dogu-bati-kampi/ ) programlarında görev almakta ve oyunlar oynatmaktadır.

 

Belgin Gökçen Hakkında

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulundan  mezun olduktan sonra; İstanbul’da bir devlet lisesinde dört yıl ve ardından da Koç Okulları’nda  yirmi  yıl öğretmen olarak çalıştı. Ahmet  Yesevi Üniversitesi ‘Eğitim Yönetimi ve Planlaması’ yüksek lisans programını tamamlayan Gökçen; mezuniyet projesini  ‘Geleneksel Çocuk Oyunları ve Teknolojik Oyunlar’ konusunda yaptı. 2018 yılında Öğretmen Ağı’na dahil oldu. Oyun tasarımı ve disiplinler arası çalışmalara duyduğu ilgi ile meslek yaşamı boyunca deneyimlediği ve derlediği oyunları; ‘ Disiplinler arası ve kazanım odaklı oyun tasarımı’ atölyesinde toparladı. Oyun yolu ile, çözüm üreten, strateji geliştiren, işbirliği yapan, paylaşmayı bilen, bilgiyi transfer edebilen, bedenen ve ruhen sağlıklı, 21.yy becerilerini yaparak yaşayarak içselleştirmiş mutlu çocukların yetişebileceği görüşünü savunuyor. Öğretmenlerin kendi oyunlarını tasarlayabilmeleri için  çıktığı yolculuğunu  ülkemizin farklı şehirlerinde ki öğretmenlerin katılımı ile devam ettiriyor. Oyun  ve Oyunlaştırma konusunda ve Yaratıcı Problem Çözme Programında yaptığı çalışmaları; ERG İyi Örnekler Konferansı,Tübitak 4005 projeleri, Öğretmen Ağı yüz yüze ve çevrim içi etkinlikleri, MEB öğretmenler için hizmet içi eğitim seminerlerinde ve sivil toplum kuruluşlarında paylaşan Gökçen; Dr. Menşure Alkış’ın editörlüğünü yaptığı  ‘İlkokul Eğitiminde Eğitsel Oyunlar ve Güncel Uygulamalar-Nobel Yayınevi ’ kitabında da deneyimleri ve uygulamaları ile yer aldı.

 

Tarih
2021-01-06 20:30 - 22:00
╲╱