GERİ

UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNDE WEB 2.0 ARAÇLARI KULLANIMI

Aralık 18, 2020

 

Web 2.0 araçlarını kullanarak daha aktif ve katılımcı bir öğrenme ortamı oluşturabilir, grup çalışması, etkili öğrenme, üst düzey düşünme, yapılandırmacı öğrenme, bireysel öğrenme,   sorumluluk alma vb becerilerin gelişmesine katkı sağlayabiliriz. Peki, Web 2.0 araçları derslerde nasıl kullanılır?

“Uzaktan Eğitim Sürecinde Web 2.0 Araçları Kullanımı” başlıklı Karşılaşmalar etkinliği Kenan Çete’nin yürütücülüğünde ve Değişim Elçilerinden Raziye Güneş’in moderatörlüğünde 20:30-22:00 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 

 

Kenan Çete Hakkında

Lisans öğrenimini Çukurova Üniversitesi Almanca Öğretmenliği alanında tamamladı. Mersin Toroslar Eyüp AYGAR Anadolu Lİsesinde öğretmenliğe devam etmektedir. Web Tabanlı İçerik Geliştirme, Eğitimde Yeni Yaklaşımlar, Robotik Kodlama Eğitmenliği eğitimleri almıştır. MEB bünyesinde Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Proje Yazma Çalıştayı, 7,8,9 ve 10. eTwinning Ulusal Çalıştayları, eTwinning Annual Conference in Malta 2017 Kongresi, 4th International Conference for the Promotion of Innovation In Education – Greece-2018, Hacettepe Stem Expo-2016 Atölye Sunumu ve Eğitim Teknolojileri Zirvesi'ne katılmıştır. Ulusal ve uluslararası birçok projede yer almış ve ödüllendirilmiştir. Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlere web araçlarının kullanımı konusunda webinarlar düzenlemiş olup eTwinning içerik geliştirme öğretmenidir.

 

Raziye Güneş Hakkında

Lisans öğrenimini Çukurova Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden tamamladı. MEB de 2006 tarihinden itibaren sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Balıkesir Bandırma Cumhuriyet İlkokulunda öğretmenliğe devam etmektedir.2019 yılında Anadolu Üniversitesi Web Tasarım ve Kodlama bölümünde öğrenim görmeye başladı.Ulusal ve uluslararası eTwinning projeleri yürütmekte olup eTwinning kalite etiketleri ödülleri almıştır.2019 yılında başlayan MEB Avrupa Konseyi Dijital Vatandaşlık Eğitimi Projesinde yer almaktadır.2020 Council of Europe-Digital Citizenship Education Days Kongresi’ne katıldı.

Tarih
2020-12-18 20:30 - 22:00
╲╱