GERİ

HAYDİ HAREKETE GEÇ!

Aralık 16, 2020

 

Yaşadığımız bu süreçte maalesef ki geleceği öngöremiyor ve muğlaklıkta kayboluyoruz. Çocuklar ise evlerde oldukları bu süreçte, hareket edebilme alanlarını yitirdiler. Oysa ki sağlıklı beslenip hareket halinde olmaları gereken bir dönemdeler. Hareketsizliğin devamı durumunda ise vücutlarında ağrılar, hareket ederken zorlanmalar gibi ciddi fizyolojik rahatsızlıklarla karşılaşabileceklerdir.

Bu süreçte öğretmenlere ve velilere düşen görev ise, onlar için fiziksel hareket alanları oluşturmak ve teşvik etmek. Bu etkinlikte, herkesin evlerinde rahatlıkla ulaşabileceği, kolaylıkla edinebileceği türlü malzemelerden yararlanarak nasıl hareketi mümkün kılabileceğimiz konuşacağız. Bu deneyim paylaşımında sunacağımız etkinlikler okul öncesi, ilkokul düzeyinde derse giren tüm öğretmenler tarafından kullanılabilir; ebeveynler ve çocuklarla çalışan bireyler ise evde çocuklarının fiziksel gelişimini desteklemek için birlikte neler yapılabileceği konusunda fikir edinebilir.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Sema Kalk’ın katılımı ve Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Zuhal Ergül’ün moderasyonunda “Haydi Harekete Geç!” deneyim paylaşımı, 16 Aralık Çarşamba günü 20:00-20:45 saatleri arasında Zoom üzerinden gerçekleşti.

Dijital Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini paylaştıkları etkinliklerdir. Etkinlikler Türkiye’nin her yerinden katılıma açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjan ile kısıtlıdır.

 

 

 

sema kalk

Selma Kalk Hakkında

2000-2001 Marmara üniversitesi beden eğitimi ve spor yüksek okulu mezunudur. 1996-1998 yılları Atletizm milli takımında yer aldı. 2002 yılından bu yana Adapazarı özel ENKA okullarında beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Okul atletizm takımını çalıştırmakta ve aynı zamanda çocuk yogası derslerine girmektedir. Küçük yaş gruplarının motor becerilerini geliştirmeleri konusunda farklı çalışmalar yaparak desteklemektedir.

 

 

zuhal ergül

Zuhal Ergül Hakkında

2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Adapazarı ENKA Okulları’nda 2 yıl anasınıfı öğretmenliği yaptıktan sonra görevine PYP Koordinatörü olarak devam etti. 2015 yılından bu yana IB PYP Okul Danışmanlığı ve Çalıştay Liderliği rolleriyle Türkiye’de ve dünyada farklı okullara PYP süreçlerinde destek olmaktadır. Sorgulamaya dayalı öğrenmenin değerine inanmakta ve hem öğrencilerde hem de öğretmenlerde sorgulamaya dayalı öğrenme bakış açısının geliştirilmesi için çalışmalar yapmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarih
2020-12-16 20:00 - 20:45
╲╱